2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kereskedők többsége segít felelősen gondoskodni a félresikerült meglepetésekről

Pusztán lustaságból vagy tapintatból hiba lenne a szerencsétlenül kiválasztott ajándékokat megtartanunk, hogy az emlékek fakulásával évek múltán egy lomtalanításon kössenek ki. Több úton is gondoskodhatunk arról, hogy eljussanak a megfelelő személyhez, és így ne menjen pocsékba az előállításukra fordított nyersanyag és energia.

Bár a megfelelő minőségű, csak méret vagy ízlésproblémák miatt felesleges termékek cseréjét nem írja elő törvény, ugyanakkor egyre több kereskedő követi azt a gyakorlatot, hogy a vásárlástól számított bizonyos időtartamon belül indokolás nélkül kicseréli a terméket. Ha a csere lehetőségéről és feltételeiről az ajándékozó tájékozódott, és a nyugtát eltette, viszonylag könnyű dolgunk van.

Ha a meglepetés webáruházból származik, még egyszerűbb a dolgunk: ilyenkor ugyanis a fogyasztó 14 napon belül, indokolás nélkül gyakorolhatja elállási jogát.

Ha nem rendelkezünk nyugtával, vagy az érintett kereskedelmi egység politikájának nem része a hibátlan áruk visszavétele, több időt és energiát igényel a kérdéses tárgy sorsának megnyugtató rendezése. Meghirdethetjük valamelyik online felületen, beadhatjuk bizományiba, eljuttathatjuk egy ajándékboltba, vagy felajánlhatjuk egy civil szervezetnek, amelyik profilja alapján biztosan hasznosítani tudja.

A könyvek többek között a (közösségi) könyvtárakban, iskolákban és nyugdíjasotthonokban; a kozmetikai termékek és ruhák a hajléktalanszállókon, a játékok pedig kórházak gyermekosztályán vagy gyermekotthonokban találhatják meg rendeltetési helyüket.

Fotó: pexels.com
Neked ajánljuk
Hamarosan könnyebb lesz a tartós termékek mellett dönteni Ha így csomagolsz, nemcsak meghitt, de fenntartható is lesz az ünnep Bólints rá te is a tudatos fogyasztásra! Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: hirbalaton.hu
Vissza
Hírfolyam