2020. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kereskedők többsége segít felelősen gondoskodni a félresikerült meglepetésekről

Pusztán lustaságból vagy tapintatból hiba lenne a szerencsétlenül kiválasztott ajándékokat megtartanunk, hogy az emlékek fakulásával évek múltán egy lomtalanításon kössenek ki. Több úton is gondoskodhatunk arról, hogy eljussanak a megfelelő személyhez, és így ne menjen pocsékba az előállításukra fordított nyersanyag és energia.

Bár a megfelelő minőségű, csak méret vagy ízlésproblémák miatt felesleges termékek cseréjét nem írja elő törvény, ugyanakkor egyre több kereskedő követi azt a gyakorlatot, hogy a vásárlástól számított bizonyos időtartamon belül indokolás nélkül kicseréli a terméket. Ha a csere lehetőségéről és feltételeiről az ajándékozó tájékozódott, és a nyugtát eltette, viszonylag könnyű dolgunk van.

Ha a meglepetés webáruházból származik, még egyszerűbb a dolgunk: ilyenkor ugyanis a fogyasztó 14 napon belül, indokolás nélkül gyakorolhatja elállási jogát.

Ha nem rendelkezünk nyugtával, vagy az érintett kereskedelmi egység politikájának nem része a hibátlan áruk visszavétele, több időt és energiát igényel a kérdéses tárgy sorsának megnyugtató rendezése. Meghirdethetjük valamelyik online felületen, beadhatjuk bizományiba, eljuttathatjuk egy ajándékboltba, vagy felajánlhatjuk egy civil szervezetnek, amelyik profilja alapján biztosan hasznosítani tudja.

A könyvek többek között a (közösségi) könyvtárakban, iskolákban és nyugdíjasotthonokban; a kozmetikai termékek és ruhák a hajléktalanszállókon, a játékok pedig kórházak gyermekosztályán vagy gyermekotthonokban találhatják meg rendeltetési helyüket.

Fotó: pexels.com
Neked ajánljuk
Feketén-fehéren kiderül, mi kerül a csészébe Egységes töltővel az elektronikai hulladék ellen Életünk aggasztó filmjéhez is ő szerez zenét Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: hirbalaton.hu
Vissza
Hírfolyam