2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

KofaGO – hasít a fenntartható vásárlás

Magyar fejlesztésű applikáció segít összekötni a környezettudatos termelőket és vásárlókat.

A KofaGO alkalmazásnak köszönhetően a termelők és a vevők közvetlenül találkozhatnak egymással, nincs szükség arra, hogy végigutazzák az országot egy-egy termék beszerzéséért – mondta el Dali Zsófia Panna, a KofaGO marketing- és ügyfélkapcsolatért felelős munkatársa.

Az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében csak a programot használók ötven kilométeres körzetében található lehetőségeket mutatja meg.

Az alkalmazás azért is fenntartható és jövőbe mutató, mert szem előtt tartja a szezonalitást.

Forrás: KofaGO/youtube.com

A termelők rengeteg terméket feltölthetnek az alkalmazásba, és könnyen inaktívra vagy aktívra állíthatják ezeket, ha éppen kifogynak valamilyen termékből, vagy véget ért a termék szezonja, akkor az adatbázisban ez is jelezhető – mondta el Dali Zsófia Panna, kiemelve: a csomagolási hulladék is jóval kevesebb, ha helyi termelőtől vásárolunk, mint ha egy szupermarketben.

Neked ajánljuk
Mindenki másképpen tudatos Lézerfésű segít pontosan megbecsülni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét Környezettudatos fürdőruhával rukkolt elő a Sloggi Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam