2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

KofaGO – hasít a fenntartható vásárlás

Magyar fejlesztésű applikáció segít összekötni a környezettudatos termelőket és vásárlókat.

A KofaGO alkalmazásnak köszönhetően a termelők és a vevők közvetlenül találkozhatnak egymással, nincs szükség arra, hogy végigutazzák az országot egy-egy termék beszerzéséért – mondta el Dali Zsófia Panna, a KofaGO marketing- és ügyfélkapcsolatért felelős munkatársa.

Az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében csak a programot használók ötven kilométeres körzetében található lehetőségeket mutatja meg.

Az alkalmazás azért is fenntartható és jövőbe mutató, mert szem előtt tartja a szezonalitást.

Forrás: KofaGO/youtube.com

A termelők rengeteg terméket feltölthetnek az alkalmazásba, és könnyen inaktívra vagy aktívra állíthatják ezeket, ha éppen kifogynak valamilyen termékből, vagy véget ért a termék szezonja, akkor az adatbázisban ez is jelezhető – mondta el Dali Zsófia Panna, kiemelve: a csomagolási hulladék is jóval kevesebb, ha helyi termelőtől vásárolunk, mint ha egy szupermarketben.

Neked ajánljuk
Megérkezett az első öntisztító vizespalack Melbourne levegője a legrosszabb a világon Ez a falfesték nem (csak) úgy zöld Az italgyártók növelik az újrahasznosított műanyagok arányát A jegybankok sem adnak mentsvárat, ha beüt a baj
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam