2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Virágos hangulatban, műanyag nélkül

A SPAR újabb zöld kezdeményezése, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban is kínál vásárlóinak dísznövényeket.

Az áruházlánc 2020 januárjától 34 Interspar hipermarketjében nem műanyag alapú, lebomló cserepekben is kínál virágzó és levelével díszítő szobanövényeket, hajtatott hagymás virágokat és pozsgásokat – írja a Profitline.

A tervezett eladások alapján a vállalat ezáltal több mint 350 kilogramm műanyag felhasználását spórolja meg.

A SPAR a hazai kereskedelmi láncok közül az elsők között alkalmazza átfogóan – és hosszú távon kínálatban tartva – a szobanövény-árucsoportban a környezettudatos megoldást.

A kínálatban megtalálható babérlevél és a hajtatott hagymások lebomló cserépben, a broméliák kókuszrostban, a flamingóvirágok papírcserében, valamint a szukkulensek, azaz a szárazságtűrő növények kókuszrost kaspóban kerülnek eladásra, 10-féle zöld szobanövény pedig 80%-ban vízálló papírcserépben. 

Fotó: SPAR

Az idővel teljesen eloxidálódó cserepeket, hogy ne ázzanak át, a nedvességnek ellenálló – kerámia – kaspóba célszerű tenni. A kókuszrost kaspót a kókuszdió külső, rostos védőburkából készítik, ezért ugyanolyan strapabíró, mint az agyagcserepek, így átültetés nélkül kiválóan alkalmasak növények nevelésére. Ha pedig már nincs szükség rájuk, 100%-ban komposztálhatók.

A SPAR célja, hogy a bevezetett alternatív megoldásokkal a környezettudatosabb vásárlásra ösztönözze a vevőközönségét.

Neked ajánljuk
A lebomlónak titulált zacskók sok kutyatartót megtéveszthetnek A lebomlónak titulált zacskók sok kutyatartót megtéveszthetnek Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam