2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A SPAR segít pálmaolajmentesen vásárolni

Teljesen pálmaolajmentesek lettek a SPAR bizonyos saját márkái, amit – hogy könnyebben megtaláljuk őket az üzletekben – külön logóval jelölnek.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2019-ben indított kampányt a Magyar Természetvédők Szövetségével, a magyarországi Jane Goodall Intézettel, a Hulladék Munkaszövetséggel, a Felelős Gasztrohőssel és a SzóKiMondókával azért, hogy a boltok polcain vásárlóként könnyebben megtalálhassuk a pálmaolajmentes termékeket.

A SPAR már akkor jelezte, hogy a könnyebb azonosíthatóság érdekében a csomagolások többségén külön logó jelzi majd a pálmaolajmentességet.

Az élelmiszeráruház  többletértéket hordozó saját márkás – SPAR Natur*pur Bio, SPAR Premium, SPAR Vital, SPAR free from és DESPAR – termékei mostantól nem tartalmaznak pálmaolajat, s ezt külön logó jelzi a csomagoláson.

A kommunikációs vezető tájékoztatójából az is kiderült, hogy a felsorolt termékcsaládokon kívül is vannak akár S-Budget, akár SPAR saját márka alatt is olyan termékek, amelyekből kivonták a pálmaolajat. Mindkét termékcsaládon belül pálmaolajmentesek lettek például a közelmúltban a csomagolt toastkenyerek.

Élvezd a napot pálmaolaj nélkül! (Teljes képernyős módban megtekinthető) Forrás: SPAR Österreich/facebook.com

Az egyesület és a kampányban részt vevő szervezetek arra kérik a fogyasztókat, akiknek fontos a saját és gyermekeik jövője, kerüljék a pálmaolaj-tartalmú termékeket. A kozmetikumoktól az édességekig szinte mindenben megtalálható zsiradék előállítása ugyanis veszélyeztetett fajok élőhelyének lerombolásával jár, fogyasztása ráadásul magas telítettzsírsav-tartalma miatt nem is egészséges.

Neked ajánljuk
Te milyen fogyasztó vagy? Fenntarthatóan szeretnél öltözködni? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak vásárlás előtt! Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam