2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az online térben is támogathatod a jó ügyeket – Üzenj nagyragadozókkal a Viberen!

Bár arra kevés az esély, hogy az erdőben sétálva farkassal, hiúzzal vagy medvével fussunk össze, a WWF Magyarország és a Rakuten Viber együttműködésének köszönhetően a családi és baráti üzenetekben „bevadulhatunk” a vicces nagyragadozókat ábrázoló matricákat használva.

A természetvédelmi civil szervezet ezzel a szuper ötlettel rukkolt elő annak érdekében, hogy hazánk őshonos nagyragadozóit bemutassa – bolondos és emberi szituációkban, matricák segítségével. A matricák tervezéséért a White Rabbit reklámügynökség felelt.

A matricacsomag letöltésével a felhasználók egyúttal egy virtuális közösség tagjaivá válnak, ahol exkluzív tartalmak várnak rájuk.

Első kézből értesülhetnek például a természetvédelemmel és a hazai nagyragadozókkal kapcsolatos hírekről, tippeket kaphatnak ökológiai lábnyomuk csökkentésére, és hasonló érdeklődésű emberekkel cseveghetnek, oszthatnak meg tartalmakat.

Fotó: www.wwf.hu

A távcsővel leselkedő hiúz, a bárányokkal álmodó farkas vagy a partiszemüveges medve a szórakoztatás és a közösségépítés mellett edukációs célokat is szolgál. „Nagy szükség van arra, hogy ezeket a fontos hazai fajokat megőrizzük természetes élőhelyükön, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megváltozzon az emberek hozzáállása a nagyragadozókhoz. Sokan ugyanis még mindig veszélyforrásként tekintenek rájuk annak ellenére, hogy jelenlétük nélkülözhetetlen az erdei ökoszisztémák megfelelő működéséhez. A Viberrel való együttműködés ad egy újabb digitális löketet a szemléletformálási törekvéseinknek, hiszen ezentúl természetvédelmi üzeneteinket chatelés közben is eljuttathatjuk az emberek számára” – mondta Klacsán Csaba, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

A matricacsomag a stickers.viber.com/pages/wwfhungary oldalon érhető el.

Neked ajánljuk
Súlyos egészségügyi kockázatokkal hozták összefüggésbe a ftalátokat Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió A fenntarthatóság jegyében visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA Használd máshogyan: három filléres csodaszer a lakásban Lejárt a mélytengerektől kapott haladék?
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam