2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet a fast fashion fenntartható?

A H&M újrahasznosított, fenntartható szövetfajtájából kezdett ruhákat gyártani. Büszke az elért eredményekre, a kritikusok szerint azonban az elképesztő ütemben lecserélődő kollekciókra és hatalmas árubőségre épülő kereskedelmi gyakorlat alapanyagtól függetlenül fenntarthatatlan.

A svéd divatóriás lesz az első olyan cég, amely a Circulose vállalat divathulladékból előállított, újrahasznosított szövetfajtájának felhasználásával készülő termékeket hoz forgalomba. Az új kollekció címkéin a re:newcell (újrahasznosított divat) jelzés utal majd a különleges alapanyagra,

amelyet 50%-ban újrahasznosított pamut famerszövetből, másik 50%-ban pedig FSC (fenntartható és felelősségteljes erdőgazdálkodás) tanúsítvánnyal ellátott fából készülő viszkózból állítanak elő.

A Circulose  Forrás: Jesper Lindborg/vimeo.com

A Circulose-alapú ruhák a vállalat közleménye szerint tavasztól kezdve lesznek elérhetők az üzletekben, 2030-tól pedig kizárólag újrahasznosított, illetve fenntartható alapanyagok használatát tervezik.

Az újítás ugyanakkor egy fast fashion ellen kampányoló youtuber, Venetia La Manna szerint mindössze egy eszköz arra, hogy fenntarthatónak tűnjön a H&M tevékenysége – írja az Independent nyomán az szmo.hu.

Meddig lehet a mindig megújuló a módi? Fotó: Marco Verch/flickr.com
Neked ajánljuk
A fenntartható divat szerelmesei szívesen vesznek „zsákbamacskát” Nem minden zöld, ami harsány Rafinált táskákkal dicsérik a raffiát Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam