2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sampon helyett válaszd a hajmosó szappant!

A legtöbb fürdőszoba tele van kisebb-nagyobb tusfürdős és samponos műanyag flakonokkal, pedig egyre több üzletben elérhetők a csomagolásmentes és összetételükben is környezetbarát alternatívák. A váltással ráadásul a hajkoronád sem veszít természetes fényéből.

A samponszappan használata némiképp eltér a megszokottól, emiatt sokan idegenkednek tőle, pedig csak egy kicsit kell átalakítani hozzá a tisztálkodási rutinunkat.

A folyékony verzióval szemben a szappant a megnedvesített hajra kell dörzsölni ahhoz, hogy felhabosodjon – ez néhány másodperc után meg is történik. 

Mivel a szappan lúgos, a fejbőr beszappanozása, majd leöblítése után még egy fontos teendő van: savas kémhatású anyaggal átöblíteni az egészet. Ez lehet egy bögrényi vízben elkevert, nagyjából egy evőkanálnyi gyümölcsecet, citromlé vagy citromsav is. Ettől ráadásul fénylő és puha is lesz a hajkorona.

Azt mondják, idő kell, mire az erős samponok után a hajmosó szappanok használatát megszokja a haj. Néhány használat után viszont már kiderül, hogy az adott termék megfelel-e a hajtípusodnak – hiszen ahogy sampon és sampon között, úgy itt is vannak különbségek.

Fotó: Tony Webster/Wikimedia Commons

A Femina összegyűjtött néhány lehetséges jelöltet, amelyek mindegyike pálmaolajmentes, állatkísérletek nélkül tesztelt magyar termék.

Neked ajánljuk
Már tízezren álltak ki a javításhoz való jog mellett Fogas kérdések, fenntartható válaszok A klímavédelem oktatása egy pedagógus szemével – hogyan érdemes belevágni? Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam