2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A ruhák után a használt kozmetikumok piaca is felfutóban van

Szaporodnak az olyan webáruházak, ahol megvásárolt, de nem vagy alig használt krémekből, sminkszerekből, parfümökből válogathatunk. A vásárlóikat az anyagiak mellett a környezetvédelmi megfontolások csábítják a használt kencék felé.

Ilyen weboldal például a 2013-ban alapított Glambot. Az oldal működési elve hasonlít az amerikai thredUP használt ruházattal és kiegészítőkkel foglalkozó webshopra: a felhasználók itt azonban ruhák helyett új vagy alig használt arcápolóiktól, sminkszereiktől és kiegészítőiktől válhatnak meg – írja a Napi.hu.

Az oldalon látjuk a termék állapotát, illetve azt is, hogy hány százaléka van meg mondjuk egy-egy kencének, például egy alapozónak.

Használtnak minősül például az az alapozó vagy púder, amelyet az eladó bontatlanul ad tovább. Ahogy az is, amelyiket egyszer használta valaki, mielőtt rájött, hogy mégsem tetszik neki.

Fotó: pixabay.com

Az Ipsos piackutató cég felmérése alapján a válaszadók közül tízből négyen – a 37 százalékuk – érdeklődnek az olyan kozmetikumok iránt, amelyeket mások vásároltak meg, de még nem nyitották ki, és nem használták őket.

A válaszadók közel fele szerint a használt kozmetikumok vásárlásának előnye, hogy így olcsóbban jutnak a termékhez, míg 25 százalék környezetvédelmi okok miatt dönt így.

A használt kozmetikumokra pályázó vásárlók 30 százalékának pedig nem fér bele a büdzséjébe, hogy a kiválasztott terméket eredeti áron vegye meg. A megkérdezettek 68 százaléka ugyanakkor higiéniai okokból mond le a használt áruról. A felmerülő kétségekre reagálva a Glambot a termékek professzionális tisztítását is felvette a szolgáltatásai közé: állításuk szerint minden beérkező terméket fertőtlenítenek, bizonyos termékeket csak bontatlanul lehet eladni az oldalon.

A WGSN trendelőrejelző cég szerint, ha berobban a használt kozmetikumok piaca, az arra ösztönözheti a gyártókat, hogy mozduljanak az innovatívabb csomagolási módok felé, így több cég kezdheti alkalmazni a tégelyek helyett a levegőmentesen záródó, pumpás kiszereléseket.

Neked ajánljuk
Te milyen fogyasztó vagy? Fenntarthatóan szeretnél öltözködni? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak vásárlás előtt! Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Brüsszeli vita az agrárium miatt a klímastratégia kapcsán Óriási delfinmentés történt Ausztráliától délre (videókkal)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam