2020. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy egyszerű trükkel legyőzheted a felesleges fogyasztás csábítását

Minden sarkon, minden platformon azt sulykolják belénk, hogy minél többet vásárolunk, annál boldogabbak leszünk – pedig csak rövid úton hulladékká avanzsáló tárgyak sokaságával vesszük körül magunkat. Egy apró szabály alkalmazásával azonban elkerülhetjük a hirtelen ötlettől vezérelt, értelmetlen beszerzéseket. Nem csak a környezet, a pénztárcánk is hálás lesz.

Kathryn Kellogg hulladékmentességgel foglalkozó blogger pofonegyszerű megoldást  talált a túlfogyasztás nyomásának leküzdésére: vár 30 napot azzal, hogy megvegyen valamit, és ha ennyi idő után is szeretné még, akkor tényleg visszamegy, és vásárol – az egyszerű trükköt az Nrgreport írása osztotta meg.

Persze a szabály nem vonatkozik a legszükségesebb dolgokra, mint például az élelmiszerekre, de a 30 napos várakozási idő minden másra tökéletesen alkalmazható.

A módszert pszichológiai szakkifejezéssel félhivatalosan stratégiai késleltetett kielégülésnek hívják, és tényleg nagyon jó megoldást kínál az impulzusvásárlások elkerülésére.

Ennek az az oka, hogy a hirtelen adrenalinlöket, ami elönt minket, amikor valami újat vásárolnánk, általában később alábbhagy. Még ha nem is várunk egy hónapot a döntéssel, pár nap múlva valószínűleg csak akkor térünk vissza az üzletbe, ha tényleg szükségünk van arra, amit egyébként hirtelen felindulásból pakoltunk volna a kosárba. Így elkerülhetjük, hogy felesleges, legközelebb a lomtalanításkor előkerülő – lényegében hulladékokkal – pakoljuk tele az otthonunkat.

Fotó: lyzadange-Diliff/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Tisztaság a növények erejével Már tízezren álltak ki a javításhoz való jog mellett Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció A természet alkotásainak törékeny szépsége is lehet kézzelfogható Díj a járvány idején helytálló nők elismerésére
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam