Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy egyszerű trükkel legyőzheted a felesleges fogyasztás csábítását

Minden sarkon, minden platformon azt sulykolják belénk, hogy minél többet vásárolunk, annál boldogabbak leszünk – pedig csak rövid úton hulladékká avanzsáló tárgyak sokaságával vesszük körül magunkat. Egy apró szabály alkalmazásával azonban elkerülhetjük a hirtelen ötlettől vezérelt, értelmetlen beszerzéseket. Nem csak a környezet, a pénztárcánk is hálás lesz.

Kathryn Kellogg hulladékmentességgel foglalkozó blogger pofonegyszerű megoldást  talált a túlfogyasztás nyomásának leküzdésére: vár 30 napot azzal, hogy megvegyen valamit, és ha ennyi idő után is szeretné még, akkor tényleg visszamegy, és vásárol – az egyszerű trükköt az Nrgreport írása osztotta meg.

Persze a szabály nem vonatkozik a legszükségesebb dolgokra, mint például az élelmiszerekre, de a 30 napos várakozási idő minden másra tökéletesen alkalmazható.

A módszert pszichológiai szakkifejezéssel félhivatalosan stratégiai késleltetett kielégülésnek hívják, és tényleg nagyon jó megoldást kínál az impulzusvásárlások elkerülésére.

Ennek az az oka, hogy a hirtelen adrenalinlöket, ami elönt minket, amikor valami újat vásárolnánk, általában később alábbhagy. Még ha nem is várunk egy hónapot a döntéssel, pár nap múlva valószínűleg csak akkor térünk vissza az üzletbe, ha tényleg szükségünk van arra, amit egyébként hirtelen felindulásból pakoltunk volna a kosárba. Így elkerülhetjük, hogy felesleges, legközelebb a lomtalanításkor előkerülő – lényegében hulladékokkal – pakoljuk tele az otthonunkat.

Fotó: lyzadange-Diliff/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Most különösen fontos – vegyél hazait! A telefonok javíthatóságáért küzd az EU Járványhelyzetben látszik igazán, mekkora vívmány az internet – de fontos, hogy ésszel éljünk vele Így készíts a természet színeiben pompázó tojásokat Az alkalmazkodás új útjain
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam