2020. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A böjt az életünk zöldítésére is jó alkalom

Hortobágyi Cirill OSB, pannonhalmi főapát hamvazószerdán zöld böjtöt hirdetett a közösségi médiában, és csatlakozásra buzdított.

„Ezt a 40 napos időszakot adjuk a teremtésnek. Keressük meg azt, hogy miben kell megújulnunk, környezettudatossá válnunk, tulajdonképpen megtérnünk. Mindenkit arra hívok, hogy induljunk el ezen az úton. A keresztények a nagyböjtben gyakran konkrét fogadalmakat tesznek: miben változok, mit ígérek, miről mondok le?” – idézi a bencés szerzetesek elöljáróját a Képmás.

A zöld böjthöz öt szempontot adott útmutatásként:

  • Takarékoskodj az energiával!
  • Tudatosan vásárolj!
  • Tölts több időt a természetben!
  • Táplálkozz egészségesen!
  • Tekints magadra teremtményként, aki Isten vendége a földön!

A főapát arra kérte barátait, munkatársait, diákjait, hogy jó lélekkel vállalják ezt a kezdeményezést. A felhíváshoz csatolt fotón Cirill atya nagy T betűt formáz a kezével, és azt javasolja követőinek, ők is készítsenek hasonló fotót, és cseréljék le erre a profilképüket, legyen ez a zöld böjthöz való csatlakozás egyezményes jele, ezzel kifejezve, hogy időt adunk a teremtésnek.

Fotó: Pannonhalmi Bencések/facebook.com
Neked ajánljuk
Hamarosan könnyebb lesz a tartós termékek mellett dönteni Sikeresnek bizonyult a javíttatás támogatása Bécsben Sok cég csak a látszatra ad A Mikulás is a helyben előállított élelmiszerek híve (videóval) A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben
Tovább a forrásra: kepmas.hu
Vissza
Hírfolyam