2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amikor a külső alapján kell ítélni

Évek óta, napról napra szembesülünk azokkal a károkkal, amiket a természetbe szivárgó műanyaghulladék okoz. Nem csoda, hogy vásárláskor egyre többen nem csak az összetevők böngészése miatt vesszük alaposan szemügyre a kiválasztott termékek borítását. De miről ismerhetjük fel a környezetbarát csomagolásokat?

Az Nrgreport összeszedte a felelősen kialakított és gyártott csomagolások jellemzőit. A zöldcsomagolások mind az előállításuk technológiája, mind pedig a felhasznált alapanyagok tekintetében a környezet védelmére, a fenntartható fejlődés elősegítésére törekszenek.

  • Kis méretűek: a tudatos gyártók arra törekednek, hogy csökkentsék a termékenként felhasznált csomagolás mennyiségét.
  • Megújuló erőforrásokat tartalmaznak: ilyen például a fapépből is nyerhető cellulóz vagy a keményítőalapú polimerek (TPS), amelyek vonzó alternatívái lehetnek az olyan kőolajból származó műanyagoknak, mint a PET, a PE és a PP.
  • Újrahasznosíthatók: ide tartoznak az olyan, hétköznapokban is általánosan alkalmazott csomagolóanyagok, mint például a karton, az üveg vagy a fémek.
  • Komposztálhatók: ilyenek például azok a többkomponensű anyagok, amelyekből a komposztálható, öntött szálból készült gyorséttermi tálak is készülnek.

A minimális csomagolás használatával a zöld-csomagolóanyagok gyártói elősegítik a természeti erőforrások fogyasztásának csökkentését. Emellett a gyártás során is kevesebb hagyományos, vagyis nem megújuló energiaforrást használnak fel.

Ugyanakkor fogyasztóként sokat tehetünk azzal, ha saját csomagolások használatával, a csomagolásmentes boltok és a hulladék visszaszorítására épülő, például betétdíjas üzleti modellek választásával ösztönözzük a zöldmegoldások kidolgozását és meggyökeresedését.

Neked ajánljuk
A tudatos vásárlókat is kihívások elé állította a koronajárvány Zöld címkékkel igazítja útba a tudatos vásárlókat a dm A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam