2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A telefonok javíthatóságáért küzd az EU

Nemrégiben az egységes töltők bevezetésével kapcsolatos erőfeszítésekről számolhattunk be. A legújabb szabályozástervezet az elektronikus készülékek kialakításával és használatával kapcsolatban hozhatnak komoly változásokat.

Az illetékesek által közzétett bejelentés szerint a gyártókat arra kényszerítenék, hogy egyrészt részletes útmutatókkal szolgáljanak a felhasználóknak az adott termék kialakításával, élettartamával, valamint javíthatóságával kapcsolatban, ezzel jóval könnyebbé téve az információk beszerzését és a szükséges javítások akár házon belül történő elvégzését – számolt be az SG.hu.

Komoly problémát jelent ugyanis, hogy jelenleg a legtöbb ilyen termék esetében a legkisebb javításokat is szinte lehetetlen elvégezni, a vásárlók pedig az alapvető információk tekintetében is olyan külsős weboldalakra kénytelenek támaszkodni, mint az iFixit.

A javításhoz való jog mellett a szoftveres frissítéseket is biztosítani kellene, azt azonban nem határozták meg, hogy ezt a gyártóknak milyen módon kell majd garantálniuk.

Amennyiben azonban a kontinens vezetői komolyan gondolják a karbonsemlegesség elérését a nemrég meghatározott 2050-es határidőre, ilyen és hasonló intézkedésekre van szükség – nem meglepő hát, hogy a most megjelent terv is az úgynevezett európai zöldmegállapodás keretében került megfogalmazásra.

Neked ajánljuk
Elgondolkodtató csecsebecsékkel tehetünk a beporzókért Sikeresnek bizonyult a javíttatás támogatása Bécsben Az IKEA felmérése alapján elméletben már jók vagyunk környezettudatosságból Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: sg.hu
Vissza
Hírfolyam