2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható divat szerelmesei szívesen vesznek „zsákbamacskát”

Legalábbis Amerikában, ahol egy startup nagyobb léptékekben is igyekszik meghonosítani a használt ruhákból összeállított meglepetéscsomagok árusításának eddig szűk körben elterjedt gyakorlatát.

Igaz, hogy a környezetbarát elvek mentén működő, fenntartható anyagokat és gyártási eljárásokat alkalmazó divatmárkák termékeinek hála a textilipar ökológiai lábnyoma számottevően csökken. De miért kéne újabb ruhákat előállítani – mégoly körültekintő módszerekkel –, ha a világ már most is fuldoklik a kihasználatlan göncökben? – tette fel a kérdést magának Topper Luciani, a Goodfair nevű startup alapítója.

Az online piactereken már évek óta dívik a méret szerint összeállított használtruha-csomagok kereskedelme.

Az egykori állatorvos saját vállalkozást szentelt a meglepetéscsomagoknak, amelyek a legkülönbözőbb vásárlói igényt és stílust kielégítő szempontok alapján kerülnek összeválogatásra – legyen bár a környezettudatos és lezser megjelenés, vagy egy egyszerű,  évszakváltáshoz kapcsolódó gardróbfrissítés a cél.

Ez az üzleti modell Luciani szerint segít csökkenteni a szeméttelepeket megtöltő ruhahalmokat, és mivel az egyre nagyobb vásárlóerővel rendelkező Z generáció döntéseiben sokkal nagyobb súllyal esik latba az áruk fenntarthatósága, a meglepetéscsomagok előtt fényes jövő állhat.

Hiszen ahogy az alapító fogalmaz: éppen elég cucc van már odakint, és ha a vásárlói hozzáállást és viselkedést csak egy egész kicsit sikerül átalakítanunk, nagy változásokat érhetünk el – például egy olyan divatvilágot, ahol nem létezik hulladék.

A legfenntarthatóbb ruhatár használt ruhákból épül Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Használt cipőket kezd árulni a Nike Környezetbarát termékeket árusító boltokat ellenőriz a fogyasztóvédelem Sikeresen teljesítette klímavédelmi vállalásait a Facebook Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: refinery29.com
Vissza
Hírfolyam