2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánkban is elindult az IKEA visszavásárlási szolgáltatása

Íme egy előremutató megoldás, amivel a vásárlók, a vállalat és nem mellesleg a környezet is jól jár.

Az IKEA újabb lépést tesz a körkörös működés felé, és június 15-én Magyarországon is elindítja a Bútorok második élete elnevezésű használtbútor-szolgáltatását. A lehetőség mindenki számára nyitott, hogy visszavigye használt, de biztonságos és jó állapotban lévő IKEA bútorait – írja a Marketing és Média Online.

A szolgáltatás Csehországban és Szlovákiában 2017 novembere óta működik eredményesen, mostanra több mint 11 000 bútort sikerült újraértékesíteni. Szlovákiában átlagosan 80, míg Csehországban 350 bútordarab kap havonta második esélyt. Hazánkban a kezdeti időszakban a soroksári IKEA áruház fogadja és értékesíti majd a lakberendezési termékeket.

„Az IKEA-nál úgy gondoljuk, hogy semmi sem hulladék, és a termékeinknek a lehető leghosszabb ideig kell szolgálniuk.”

– fogalmazott Vladimír Víšek, az IKEA cseh–magyar–szlovák régiójáért felelős fenntarthatósági vezetője. „Vásárlóink gyakran cserélik bútoraikat az aktuális élethelyzetüknek és igényeiknek megfelelően, az új szolgáltatásunk pedig lehetővé teszi számukra, hogy a már feleslegessé vált bútoraik új tulajdonost találjanak, amelyek így kaphatnak egy második életet.”

Az újraértékesítésre befogadott, jó állapotú bútor ellenértékeként az eladó egy IKEA ajándékkártyát kap, amelyre a termék vételára kerül feltöltésre. Ennek összege bármelyik áruházban levásárolható. A lakberendezési vállalat az új tulajdonosnak egyéves garanciát is biztosít a termékekre, ez alól az a sérülés kivétel, ami az újraértékesítés pillanatában már ismert volt.

A szolgáltatás működésének részletes leírása, illetve az eladásra kínálható termékek köre az Ikea oldalán érhető el.

Neked ajánljuk
Te milyen fogyasztó vagy? Hogy maradhatnak sokáig frissek az ősz kincsei? Mit tegyek? Mit vegyek? Mit egyek? – tanulmányi verseny középiskolásoknak A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam