2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánkban is elindult az IKEA visszavásárlási szolgáltatása

Íme egy előremutató megoldás, amivel a vásárlók, a vállalat és nem mellesleg a környezet is jól jár.

Az IKEA újabb lépést tesz a körkörös működés felé, és június 15-én Magyarországon is elindítja a Bútorok második élete elnevezésű használtbútor-szolgáltatását. A lehetőség mindenki számára nyitott, hogy visszavigye használt, de biztonságos és jó állapotban lévő IKEA bútorait – írja a Marketing és Média Online.

A szolgáltatás Csehországban és Szlovákiában 2017 novembere óta működik eredményesen, mostanra több mint 11 000 bútort sikerült újraértékesíteni. Szlovákiában átlagosan 80, míg Csehországban 350 bútordarab kap havonta második esélyt. Hazánkban a kezdeti időszakban a soroksári IKEA áruház fogadja és értékesíti majd a lakberendezési termékeket.

„Az IKEA-nál úgy gondoljuk, hogy semmi sem hulladék, és a termékeinknek a lehető leghosszabb ideig kell szolgálniuk.”

– fogalmazott Vladimír Víšek, az IKEA cseh–magyar–szlovák régiójáért felelős fenntarthatósági vezetője. „Vásárlóink gyakran cserélik bútoraikat az aktuális élethelyzetüknek és igényeiknek megfelelően, az új szolgáltatásunk pedig lehetővé teszi számukra, hogy a már feleslegessé vált bútoraik új tulajdonost találjanak, amelyek így kaphatnak egy második életet.”

Az újraértékesítésre befogadott, jó állapotú bútor ellenértékeként az eladó egy IKEA ajándékkártyát kap, amelyre a termék vételára kerül feltöltésre. Ennek összege bármelyik áruházban levásárolható. A lakberendezési vállalat az új tulajdonosnak egyéves garanciát is biztosít a termékekre, ez alól az a sérülés kivétel, ami az újraértékesítés pillanatában már ismert volt.

A szolgáltatás működésének részletes leírása, illetve az eladásra kínálható termékek köre az Ikea oldalán érhető el.

Neked ajánljuk
Frappáns reklámmal buzdít környezettudatos cselekvésre az IKEA Ez a négy ökocímke biztosan nem átverés Höga: Ilyen lenne az elektromos Renault, ha az Ikeából rendelnénk Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Az ENSZ üzenete az óceánok világnapján: eljött a cselekvés ideje
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam