2021. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tisztaság a növények erejével

Easy Fresh termékcsalád tulajdonosa feleségét és hármas ikreiket, valamint a környezetüket akarta megóvni a mesterséges és allergén adalékanyagoktól, ezért fejlesztette ki a természetes, környezetkímélő tisztítószereket, amelyeket újrahasznosított műanyagban kínálnak, a kiürült flakonokat pedig visszaveszik.

Dr. Sápi András vegyész, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa, egyetemi tevékenységétől függetlenül dolgozott ki egy bőrkímélő anyagot. A háttérben az állt, hogy környezetkutató felesége érzékeny bőrű, és erre a problémára keresett antiallergén megoldásokat – derül ki az Ökoroom oldalán közzétett Promócióból.

Az ötletből többévnyi fejlesztéssel egy márkacsalád jött létre, amelynek termékei alacsony vegyianyag-tartalmúak, parabén-, formaldehid-, enzimmentesek, nem adnak hozzájuk optikai fehérítőt, és nincs bennük foszfát sem.

A foszfátot előszeretettel alkalmazzák a tisztítószergyártók (az elmúlt években sok helyen betiltották). Önmagában ugyan nem mérgező, de a mosószereken keresztül a vízhálózatba jut, megzavarhatja a vízi életformák egyensúlyát.

Először az Easy Fresh tisztítószerei kerültek piacra (mosógélek, mosogatószerek, folyékony szappanok, öblítők, kézfertőtlenítők), melyek ellenőrzött gazdaságból származó növényi alapú alapanyagokat tartalmaznak. A Pure Fresh szériát extra érzékeny bőrűeknek ajánlják.

A hazai fejlesztésű Fresh termékeknek több előnyös tulajdonságuk is van. A speciális gyümölcsalapú hatóanyag mellett a termékekben található repceolaj-alapú hatóanyag megakadályozza a bőr berepedezését, és begyógyítja a már meglévő sérüléseket.

Fotó: easyfresh.hu

A gyártó nagyon büszke arra, hogy tavaly 0 kilogramm hulladékot termeltek, sikerült ugyanis mindent újrahasznosítaniuk, például az újrahasznosított műanyagból való fröccsöntött flakonokat, amelyek visszaválthatók. A visszavett flakonoknak nincs betétdíjuk, mert András úgy gondolja, hogy közös érdeket szolgál a palack visszaküldése és újrahasznosítása. A szolgáltatás a FoxPostnak is tetszett, ezért az ügy mellé állt: az üres tároló negyven napon belül ingyen visszaküldhető, az üzemben pedig újratöltik azt.

Neked ajánljuk
Az arckrémek után a zöldként hirdetett hajápolókat veszi górcső alá a hatóság Súlyos egészségügyi kockázatokkal hozták összefüggésbe a ftalátokat Mézbor készítése házilag Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: okoroom.hu
Vissza
Hírfolyam