2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldülésre hív az IKEA

A vállalat kihívást hirdetett az IKEA Better Living nevű okostelefonos alkalmazásában, hogy csökkentse az ételpazarlást. Az alkalmazás letöltésével a vásárlók egyszerű tippeket és ötleteket kapnak, és a karbonlábnyom csökkentéséért még egyedi jutalmak is járnak.

Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában az IKEA-vásárlók mintegy 60 százaléka gondolja úgy, hogy gyermekei rosszabb állapotban öröklik tőlünk a bolygónkat, mint ahogyan mi kaptuk – írja a Marketing és Média Online.

Június 22-e hétfőtől hazánk is részt vesz az IKEA fenntartható életmódra buzdító, nemzetközi kihívásában, melynek kifejezett célja, hogy felhívjuk a figyelmet a jelentős klímaváltozásra.

A „Fenntarthatóbb világ otthon kezdődik” elnevezésű, jelenleg is zajló kampánya részeként az IKEA arról igyekszik meggyőzni a magyarokat, hogy kisebb változtatásokkal is jelentős eredményeket érhetünk el környezetünk védelme érdekében.

Az IKEA Better Living alkalmazás letöltésével és használatával olyan egyszerűen kivitelezhető tippeket és ötleteket kapunk, melyek azonnal pozitívan hatnak a karbonlábnyomunkra, sőt a verseny végén még jutalmakat is nyerhetünk. A kihívás fókuszában ezúttal az ételpazarlás megakadályozása áll.

„Többek között workshopokat rendezünk, amelyek témája az ételpazarlás csökkentése megfelelő ételtárolási megoldásokkal és a megmaradt ételek újrafelhasználásával. A fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteinket különféle kampányokkal és természetesen a termékeink segítségével is terjesztjük” − mondja el Szauter Zsolt, az IKEA Lakberendezési Kft. marketingmenedzsere.

A kihíváshoz június 22. és július 1. között csatlakozhatunk.

Neked ajánljuk
Zöldebben gondolkodunk a járvány hatására Klímabarát sajttal rukkolt elő a Lidl A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam