2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hangolódj mosogatószappannal a műanyagmentes júliusra

Mindenki mosogat. Minden mosogatószer műanyag flakonban áll a konyhapulton. Az első állítás biztosan igaz, de a második már nem szükségszerűen! Itthon is kapható a mosogatószappan, amely remek hulladékmentes alternatívája a flakonos mosogatószereknek.

Lassan, de biztosan itt a műanyagmentes július, amikor egy teljes hónapunk van, hogy rászokjunk valamire, amit aztán nem eresztünk. Merthogy erről szól a műanyagmentes július: egy hónapon át valamit máshogy csinálunk az életünkben, hogy környezetbarátabbá tegyük mindennapjainkat – írja a Tudatosvasarlo.hu.

Ha szerencsénk van, és jól csináltuk, ez az apró vagy nagyobb változtatás szokásunkká válik, amit utána sem adunk fel.

Nem lehet egyik napról a másikra minden műanyagot kiiktatni, és nem is kell mindegyiket. Az csak nagyon keveseknek sikerül. Elég egyetlen célt kitűzni, hogy hosszú távon nagy változást hozzon.

Ha már gondolkodsz azon, mi legyen az idei vállalásod, van egy ötletünk. A műanyag flakonos mosogatószereknek eddig nem volt hulladékmentes alternatívájuk Magyarországon. Nemrég azonban megjelentek a bio- és ökoboltokban a mosogatószappanok.

A mosogatószappan kíméli a kézbőrt, biológiailag könnyedén lebomló, növényi alapú mosogatószer, így nem terheli a környezetet. Ráadásul a csomagolása műanyagmentes! Fotó: Hulladekmentes.hu

Hogyan használd?

Dörzsöld hozzá a megnedvesített kefét, luffaszivacsot, vagy ha nincs műanyagmentes eszközöd, a mosogatószivacsot, míg nem habzik. Mosogass vele, majd öblítsd le az edényt!

Egyetlen tömb mosogatószappan akár hónapokig is elegendő megfelelő használat mellett: két mosogatás között tartsd száraz helyen, például egy porcelán vagy fa szappantartóban a mosogatótálca mellett!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a műanyagmentes július keretében összehasonlítja az ökomosogatás különféle lehetőségeit. Tagjaikkal azt is tesztelik, hogy valóban praktikus és egyszerű zero waste megoldás-e a mosogatószappan.

Neked ajánljuk
Az amerikai kozmetikumok tocsognak a problémás, „örök életű” vegyületekben – készül az uniós szabályozás Lassan halad az energiahatékonysági címkék cseréje A tudatos fogyasztóvá nevelés érdekében pályázhatnak az iskolák Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam