2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szépség és a tudatosság is járhat kéz a kézben

Miért várunk megoldást egy krémtől, ha nem tudjuk pontosan, bőrünk mit szeret, mit tolerál, mire van szüksége? Honnan vesszük, hogy arra a bizonyos agyonreklámozott kencére van szükségünk, ha a termék összetevőivel sem vagyunk tisztában? Tudatosság, természetesség, fenntarthatóság és tisztesség – ez a slow szépségápolás négy alappillére.

A „Slow Cosmétique”, vagyis lassú szépségápolás azokat a fogyasztókat és márkákat foglalja magában, akik, amelyek a természetesség jegyében inkább kevesebb, de minőségibb termékre voksolnak; akik a pillanatnyi tűzoltás helyett a valódi ápolásra fókuszálnak; akik a gyógyszerek, csodaszerek helyett a megelőzésben hisznek; és akik az irracionális álomképek helyett az önazonosságra és az önelfogadásra törekszenek – foglalja össze Ács-Fehér Kinga Egy.hu oldalán megjelent írásában.

 • A lassú szépségápolás tudatos.
  Hívei szerint tisztában kell lennünk bőrünk valódi szükségleteivel, valamint törekednünk kell arra, hogy felesleges anyagokkal még véletlen se terheljük a szervezetünket. Az igazi slow kozmetikumok nem tartalmaznak szükségtelenül feldolgozott anyagokat, vagyis minden egyes felhasználásra került összetevő pozitív hatást kell hogy kifejtsen a bőrre.
 • A lassú szépségápolás tisztességes.
  A „Slow Cosmétique” emblémát megszerzett márkák csak tisztességes üzleti kommunikációt folytathatnak; a fogyasztókban nem generálhatnak újabb és újabb irracionális igényeket. A cél nem lehet más, mint elfogadni, hogy fiatalabbak már sohasem leszünk, de testünket öncsalás nélkül is elfogadhatjuk.
 • A lassú szépségápolás fenntartható.
  Az ilyen elveket valló márkák a termékek előállítása során minimalizálják a környezeti terhelést, előnyben részesítik a hazai kistermelőktől származó anyagokat. Biológiailag lebomló, újrahasznosítható csomagolásokat használnak, tiszteletben tartják az állatvilágot, termékeikben pedig a legkevésbé átalakított, bioösszetevőket alkalmaznak.
 • A lassú szépségápolás természetes.
  Felismeri és elismeri az ember kényeztetésre való igényét, de egyszersmind szabályozza is azt egyszerűen, minőségi módon és harmóniában a természettel, az ősi tudást modern technológiával ötvözve. 
Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Ha teheted, válaszd az etikus csokikat! Már Wekerlén is vár egy csomagolásmentes bolt Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: egy.hu
Vissza
Hírfolyam