2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Te milyen fogyasztó vagy?

Az Euromonitor International globális életmódfelmérése 11 fogyasztótípust különített el. Vajon te melyik csoportba tartozol: „inspirált kalandor”, „önellátó rajongó” vagy éppen „minimalista kereső” vagy?

Az alacsony árak és a minőség iránt elkötelezett „impulzív költekezők” a világ népességének 16%-át teszik ki. A kényelem fontos tényező számukra, amelyet igyekeznek megfelelő ár-érték figyelembevételével megvalósítani. 

A globális társadalom 13%-át adják az úgynevezett „minimalista keresők”, akik az egyszerű élet megvalósítására, a fenntarthatóságra és a más kultúrák megismerésére helyezik a fő hangsúlyt. Nem követik az új trendeket, és az elromlott hétköznapi tárgyak kidobása helyett igyekeznek megjavítani és használhatóvá tenni azokat.

Az idősebb generációból álló „biztonságos hagyományőrzők” a társadalom 12%-át adják. A trendek nem gyakorolnak rájuk hatást, és az impulzusvásárlás sem jellemző vonásuk. 

A „globális aktivisták” aránya a tavalyi 9%-ról idén már 12%-ra emelkedett. Vásárlóerejüket igyekeznek a globális változások serkentésére felhasználni, ezért gondosan mérlegelik cselekedeteiket és viselkedésüket. Zöld és fenntartható üzenetekkel rendelkező termékeket keresnek, és ragaszkodnak a bevált márkákhoz.

Az „inspirált kalandorok” (6%) nagy hangsúlyt fektetnek fizikai és mentális egészségük megőrzésébe. Jelentős életcélok mozgatják cselekedeteiket. Az ár jelentősen befolyásolja döntéseiket, valamint kedvelik a gyors tranzakciókat és a kényelmes vásárlási élményeket. 

A „trendvezérelt” fogyasztók (11%) továbbra is hajlandóak pénzt költeni státuszuk és társadalmi imázsuk fenntartására. Kedvelik az impulzusvásárlást, előnyben részesítve a neves márkákat és a luxustermékeket. 

A további vásárlói típusokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán megjelent írásból ismerheted meg.

Neked ajánljuk
Ez a négy ökocímke biztosan nem átverés Zöldebben gondolkodunk a járvány hatására A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: nak.hu
Vissza
Hírfolyam