2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Marhaepe szappan: a tudatos vásárló folttisztítója

A marhaepe szappan más folttisztító szappanokhoz hasonló árkategóriába esik, viszont sokáig használható, nem károsítja a vízi élővilágot, hatóanyaga egyébként hulladék lenne, és kiválóan alkalmas például a mosható pelenkák és betétek tisztítására is.

A marhaepe szappan csak egy kevés epekivonatot tartalmaz, alapja a hagyományos mosószappan. Leginkább folttisztításra használatos, arra viszont első osztályú. Nem összekeverendő a mosószappannal, ami több funkcióval rendelkezik, folttisztító ereje viszont kisebb, mint a marhaepe szappannak – derül ki Szirmay Kati alapos írásából, amely teljes terjedelmében a Tudatosvásárló oldalán olvasható.

Miért zöld?

Az epe a húsállattartás mellékterméke – kellemetlen keserű íze miatt nem feldolgozható, kivéve, ha például szappanba kerül. A szervezetben is épp azzal foglalkozik, amilyen munkára a háztartásunkban szeretnénk használni: emulgeálja, vagyis vízben oldhatóvá teszi a zsírokat.

A marhaepe szappan beszáradt szennyeződések eltávolítására a legjobb.

A mosható betétek, mosható szalvéták és mosható pelenkák használói különösen nagy hasznát vehetik. Bedörzsölés után hagyni kell hatni – legalább egy órát! Akár ki is száríthatjuk a gondosan beszappanozott textilt, majd mehet a mosógépbe, de kézzel is kiöblíthetjük.

Érdemes odafigyelni arra, hogy a marhaepe szappan bizonyos esetekben fakíthatja a sötét, színes és érzékeny textíliákat, a speciális gondoskodást igénylő selyem és a gyapjú tisztítására pedig a lúgos kémhatása miatt nem alkalmas. A marhaepe szappan a legtöbb esetben újrahasznosítható papírcsomagolásban kapható.

Neked ajánljuk
Egyre több fogyasztó pörög rá a körkörös gazdaságra Minden újabb tárggyal egy adag szén-dioxidot is vásárolsz Több ezren tüntettek Glasgow-ban a zöldre mosás ellen Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam