2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan legyél környezettudatos vásárló?

Egyre több szó esik a fenntartható életmódról, fenntartható közlekedésről, sokan mégsem gondolják át, hogy mekkora a saját háztartásuk ökológiai lábnyoma. A Nestlé a SPAR-ral karöltve idén Hogyan legyek környezettudatos vásárló? címen újabb kisokost készített, amelyben hasznos tanácsokkal és útmutatókkal segíti a vásárlókat a környezettudatos döntések meghozatalában.

A tavalyi Újrahasznosítási Kisokos sikerét követően újabb fenntarthatósági
kiadvánnyal jelentkezett a Nestlé, amely a Humusz Szövetség szakmai
támogatásával valósult meg. Idén a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is csatlakozott a kezdeményezéshez – derül ki a vállalat közleményéből.

A 2020-as Hogyan legyek környezettudatos vásárló? kiadvány fő témája a fenntartható életmód, az élelmiszer-pazarlás, illetve a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentése.

A kiadványból a szelektív hulladékgyűjtés alapszabályain túl az olvasók tippeket kaphatnak arra vonatkozóan, miként csökkentsék ökológiai lábnyomukat a bevásárlás során, és hogyan mérsékeljék a háztartásukban megtermelt csomagolási és élelmiszer-hulladék mennyiségét.

Az új kisokos digitális lábbal is bővült: a kiadvány online is átlapozható és letölthető, illetve a Hova dobjam? blogon a vásárlók további tanácsokat kaphatnak a fenntarthatóbb életstílus és az újrahasznosítás témakörében. A Nestlé és a SPAR a kiadvány alapján egy kisfilmet is készített, amelyből még több érdekességet tudhatunk meg a környezetbarát csomagolásokról.

Forrás: SPAR Magyarország/youtube.com

A Hogyan legyek környezettudatos vásárló? címet viselő kiadvány többek között az ÉVA, a Lakáskultúra és a HVG magazinok mellékleteként (Fenntarthatósági kiadvány és pszichológia), valamint a Nestlé és a SPAR weboldalain érhető el:
nestle.hu/hovadobjam
sparafenntarthatojovoert.hu/hovadobjam

Neked ajánljuk
Március 15-e nem csak a forradalom emlékezetéről, a fenntartható vásárlásról is szólt „Divatosan a környezetért” – szemléletformáló dizájnervásár kezdődött Néhány kattintás a papírtakarékosság, a spórolás és egy jó ügy szolgálatában Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Tovább a forrásra: spar.hu
Vissza
Hírfolyam