2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A javítás pártjára áll a Mountex

A körkörös gazdaságban a termékek tartósságának és élettartamának növelése legalább annyira fontos, mint az újrahasznosított alapanyagok választása. Ha a javíttatás mellett döntünk, azzal energiát és erőforrást spórolunk – vagyis folyamatosan csökkentjük a tárgyaink környezeti lábnyomát.

A Mountex alapítói és vezetői története egészen a 70–80-as évekre nyúlik vissza, amikor az outdoor felszerelések Magyarországon még nem voltak elérhetőek, ezért a túrázás, mászás szerelmesei maguknak varrták hátizsákjaikat, hálózsákjaikat, de még a mászóbeülőiket is. A cég munkatársai természetkedvelők, sportolók, ezért mindig is felelősséget éreztünk környezetünk iránt.

Ezért rendelkezésre álló eszközeikkel szeretnének fellépni a fogyasztói társadalom túlzásai, a mértéktelen pazarlás, környezetszennyezés és szemétfelhalmozódás ellen: ennek szellemében hozták létre Javítósarok szolgáltatásukat.

„Úgy gondoljuk, hogy a túlfogyasztás és pazarlás egyetlen ellenszere az, ha nem vásárolsz. Nem vásárolsz újat addig, amíg a régi felszerelésed használható vagy javítható, nem vásárolsz felesleges holmikat, sem silány, rövid élettartamú termékeket, amik fél-egy év alatt tönkremennek” – fogalmaz a Mountex közleménye.

Fotó: www.mountex.hu

Az új szolgáltatás célja, hogy a használt, foltos, kiszakadt, vagy bármi okból javításra szoruló túraruházatot és néhány túrafelszerelést professzionálisan megjavítsanak, így azok kidobás helyett új életet vagy kinézetet kapnak, és ami a legfontosabb, újra használatba kerülhetnek.

A szolgáltatás elsőként a Mountex Váci úti boltjában érhető el, ahol jelenleg két varrógéppel, szuper foltokkal, mintákkal és anyagokkal igyekeznek újjáéleszteni vásárlóik kedvenc túrafelszereléseit. A későbbiekben szeretnék majd hegesztő varrással is bővíteni a palettát, ami nem engedi át a vizet, így speciális anyagokat és a ruházat mellett akár sátrakat és egyéb felszereléseket is tudnak majd javítani.

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: mountex.hu
Vissza
Hírfolyam