2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát csomagolóeszközöket biztosít az Auchan

Az elmúlt időszakban az Auchan számos lépést tett annak érdekében, hogy környezettudatosabb megoldásokat kínáljon a vásárlói számára, és segítse őket a fenntarthatóságot is tekintetbe vevő szemlélet elsajátításában.

Az európai törvényben megszabott határidő előtt, már áprilistól kivezették a vállalatnál az egyszer használatos műanyagokat a termékkínálatukból, így a műanyag tányérok, szívószálak, fültisztító pálcikák helyett már csak olyanokat kínálnak, amelyek fából, papírból, cukornádból vagy bambuszból készülnek.

Az áruházaikban már elérhető a bevásárló kartondoboz, amely nemcsak a vásárlás során bizonyul hasznosnak, hanem otthoni tárolásra is alkalmas, de praktikus és műanyagspóroló megoldás a mosható szilikonfedő is, amelyet a tejtermékeknél használhatunk.

Ezek mellé érkeznek most a környezetbarát, többször használatos, könnyen tisztítható, egyszerre hat termék tárolására is alkalmas gyümölcs- és zöldségtáskák; a mosható, háromdarabos, könnyen szállítható retasakok; illetve a 100%-ban lebomló, biológiai alapanyagokból készült, házilag is komposztálható zacskók.

Októbertől változik a termékek lemérése is az összes Auchan áruházban. A vásárló maga döntheti el, hogy a már megszokott lehetőséget választja az egyszer használatos műanyag zacskóval, vagy esetleg a sokkal környezettudatosabb alternatívák mellett teszi le a voksát. A mérésnél külön gomb segít minket, ha a fenntarthatóbb megoldást választjuk, de lehetőség lesz a csomagolásmentes mérésre is, amelynél akár a mosható tasakokat is alkalmazhatjuk.

Neked ajánljuk
Az amerikai kozmetikumok tocsognak a problémás, „örök életű” vegyületekben – készül az uniós szabályozás Lassan halad az energiahatékonysági címkék cseréje A tudatos fogyasztóvá nevelés érdekében pályázhatnak az iskolák Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam