2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csütörtöktől a Lidlben is környezetbarát tasakokban vásárolhatunk

A Lidl Magyarország november 5-től újrahasználható zsákot ad a gyümölcsök, zöldségek és pékáruk mellé. Összesen 185 boltot érint a változás, amivel a műanyaghulladékot igyekszik csökkenteni a vállalat.

„Kiemelt fontosságú számunkra, hogy egyre kevesebb műanyagot használjunk fel. Vásárlóink és mindenekelőtt környezetünk fenntartható és környezetbarát megoldásokat vár el tőlünk. Intézkedéseink révén, a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve, ahol lehetséges, csökkentjük a környezet terhelését” – idézi Tőzsér Juditot, a vállalat kommunikációs vezetőjét a Kreativ.hu.

A Lidl Magyarország 2025-re 20 százalékkal tervezi csökkenteni általános műanyag-felhasználását, saját márkás termékeinek csomagolását pedig teljesen újrahasznosíthatóvá tervezi tenni.

Az új zsákok súlya nyolc gramm, de elbírnak öt kg-ot is, egy egységcsomagolásban pedig kettő darab található. 229 forintért árulják majd.

A döntés mögött törvényi előírás szerepel. Júliusban szavazta meg a parlament a műanyagtörvényt, mely egyfelől tiltja, másfelől szigorúan adóztatja a műanyag zacskókat.

Fotó: Lidl/kreativ.hu
Neked ajánljuk
Mit takar, hogy egy póló biopamutból készült? Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Már a boltban is szelektálhatnak a brit Tesco vásárlói Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam