2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan vágjunk neki a karácsony előtti vásárlási szezonnak?

A karácsonyi vásárlási roham kapuja, a Black Friday számos akcióval várja a vásárlókat. Mire érdemes figyelni vásárlás előtt, hogy a csábító lehetőségek se a pénztárcánkban, se a környezetben ne tegyenek túl nagy kárt?

A Black Friday idén november 27-ére esik, de sok kereskedő nemcsak ezen az egy napon, hanem már újabban a teljes Black November hónap alatt várja leértékelésekkel a vásárlókat. A Tudatos Vásárlók Egyesületének útmutatója segít, hogy ebben az időszakban se veszítsük el a fejünket, és megfontoltan döntsünk.

A fogyasztói tudatosságunknak nem kell az árakkal együtt csökkennie:

  • A vásárlás előtt fontos reális képet kapnunk arról, mire van valójában szükségünk. Akármennyivel olcsóbb is valami az akciók alatt, ha arra egyébként nincs szükségünk, akkor csökkentett áron is pénzkidobás megvásárolni.
  • Ha sikerült döntenünk, és tényleg szükségünk van valamire, érdemes határozott elképzeléssel nekivágni a leárazásoknak, és célirányosan a kiválasztott terméket keresni.
  • A vásárlások a pénztárcák mellett a Földre is hatással vannak. Idén a koronavírus-járvány miatt várhatóan többen dönthetnek az online vásárlás mellett, ami a környezetet is megterheli. Az online vásárlásnál ugyanis a termék legyártása mellett annak csomagolása, a kiszállításhoz való csomagolása és a szállítása is mind hatással van a környezetre.
  • Vásároljunk hosszú távra! A silány minőségű, olcsó áruk hamar a kukában landolhatnak. Ha hosszú távra szeretnénk vásárolni, érdemes utánanéznünk, és a lehető legjobban megismernünk az adott termékek műszaki jellemzőit.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének alapos útmutatója további tippekkel szolgál a fogyasztói tudatosságunk megőrzésére.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam