2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikeresnek bizonyult a javíttatás támogatása Bécsben

Az osztrák főváros lakosai már 100 tonna szén-dioxid kibocsátását spórolták meg: a legtöbben elektromos és elektronikai készülékek, mobiltelefonok és laptopok javítására használják fel a támogatást.

Szeptember vége óta már négyezer tárgyat reparáltak meg abban az akcióban, amelynek keretén belül Bécs városa 50 százalékban, de legfeljebb 100 euróig fedezi a javítási munkák költségeit. Az osztrák főváros külképviseleti irodája azt közölte, hogy ezzel 100 tonna szén-dioxid kibocsátását előzték meg – írta meg a hvg.hu.

A három évig tartó program, amire a főváros összesen 1,6 millió eurót szán, amellett, hogy csökkenti a hulladékot, a javításban részt vevő vállalkozások forgalmát is fellendíti.

Az eddig megjavíttatott tárgyak 67 százalékát – közel 3 ezer darabot – elektromos készülékek és elektronikai cikkek teszik ki; főként laptopok és mobiltelefonok. Javíttatnak ezeken kívül a bécsiek bútort, cipőt, ruhákat és biciklit is. 

Neked ajánljuk
Hamarosan könnyebb lesz a tartós termékek mellett dönteni Elgondolkodtató csecsebecsékkel tehetünk a beporzókért Sok cég csak a látszatra ad Étellel segítik a rászorulókat Modern külsejű ősmadár maradványára bukkantak
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam