2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több országban hódít a fordított adventi naptár

Az advent a várakozás időszaka, ugyanakkor a másokra, az ínséget szenvedőre való odafigyelésé is. Ezt a két lelkiállapotot hozza egy nevezőre az a kezdeményezés, amely a gyerekeknek oly kedves adventi kalendáriumba visz egy különleges csavart.

A fordított adventi naptár esetében nem mi kapunk apró meglepetéseket, hanem a család ad  hozzá mindennap valamit a csomaghoz, amely aztán karácsony előtt az összegyűjtött élelmiszerek, tárgyak jellegétől függően egy helyi adománybolthoz, alapítványhoz vagy gyermekkórházhoz kerül, hogy időben célba juttathassák.

Ha úgy döntünk, hogy meghonosítjuk otthonunkban ezt az új hagyományt, először érdemes egyeztetni a környéken működő szervezetekkel, hogy a dobozba kerülő adományoknak biztosan hasznát vegyék majd.

A téma megválasztásakor érdemes a már rendelkezésünkre álló készleteket is számba vennünk: lehet, hogy az első karantén idején több évre elegendő tartós élelmiszert halmoztunk fel, esetleg sok jó állapotú, kinőtt gyermekruhánk vagy éppen felesleges méretűre duzzadt könyvtárunk van. Továbbadásuk nem csak a megajándékozottnak okoz örömet, de az újrahasználat szellemében egyben környezettudatos döntés is.

Neked ajánljuk
A zöld tisztítószerek vásárlásánál különösen érdemes szkeptikusnak lennünk A fenntarthatóság jegyében visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA Bármilyen növényt dobhatunk a komposztra? A sportruházat is lehet etikus és fenntartható Újabb lépés az északi szélesszájú orrszarvú fajmegőrző programjában
Tovább a forrásra: independent.co.uk
Vissza
Hírfolyam