2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan könnyebb lesz a tartós termékek mellett dönteni

A fogyasztók mellett a környezet érdekét is szolgáló javíthatóság elősegítésére az Európai Unió hamarosan kötelezheti a gyártókat, hogy a csomagoláson külön címkén, egyértelműen és világosan tüntessék fel a szervizelésre vonatkozó legfontosabb információkat.

Az Európai Parlament nemrég 395 igen, 94 nem és 207 tartózkodás mellett megszavazta a Right to Repair (Javításhoz való jog) elnevezésű határozatát, amelynek köszönhetően a termékekre a jövőben a javíthatósággal kapcsolatos matrica is felkerülhet – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A szavazás után az Európai Bizottság feladata lesz, hogy kidolgozza a részleteket, és bevezesse az új jelölést, amelynek

tartalmaznia kell többek között a termék becsült élettartamát, valamint
a javíthatóság mértékét.

Utóbbi egy pontrendszert jelent, amely megmutatja egy adott skálán, hogy mennyire könnyű vagy nehéz a szerkezet javítása. A jelölés segít majd eligazodni a vásárlóknak, és megóvni őket attól, hogy olyan terméket vegyenek, ami ár-érték arányban nem éri meg nekik a ráfordítást.

Hosszú távon pedig remélhetőleg a tartósabb, és ezért összességében gazdaságosabb és fenntarthatóbb termékek elterjedéséhez vezet majd.

Neked ajánljuk
Ez a négy ökocímke biztosan nem átverés Üzenj te is a kedvenc éttermednek! A világ országai közül elsőként Izrael betiltja az állati szőrmék kereskedelmét, de sok a kivétel A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam