2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan könnyebb lesz a tartós termékek mellett dönteni

A fogyasztók mellett a környezet érdekét is szolgáló javíthatóság elősegítésére az Európai Unió hamarosan kötelezheti a gyártókat, hogy a csomagoláson külön címkén, egyértelműen és világosan tüntessék fel a szervizelésre vonatkozó legfontosabb információkat.

Az Európai Parlament nemrég 395 igen, 94 nem és 207 tartózkodás mellett megszavazta a Right to Repair (Javításhoz való jog) elnevezésű határozatát, amelynek köszönhetően a termékekre a jövőben a javíthatósággal kapcsolatos matrica is felkerülhet – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A szavazás után az Európai Bizottság feladata lesz, hogy kidolgozza a részleteket, és bevezesse az új jelölést, amelynek

tartalmaznia kell többek között a termék becsült élettartamát, valamint
a javíthatóság mértékét.

Utóbbi egy pontrendszert jelent, amely megmutatja egy adott skálán, hogy mennyire könnyű vagy nehéz a szerkezet javítása. A jelölés segít majd eligazodni a vásárlóknak, és megóvni őket attól, hogy olyan terméket vegyenek, ami ár-érték arányban nem éri meg nekik a ráfordítást.

Hosszú távon pedig remélhetőleg a tartósabb, és ezért összességében gazdaságosabb és fenntarthatóbb termékek elterjedéséhez vezet majd.

Neked ajánljuk
Mit takar, hogy egy póló biopamutból készült? Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Nagy-Britanniában már a Tescóból is lehet hulladékmentesen vásárolni Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam