2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha így csomagolsz, nemcsak meghitt, de fenntartható is lesz az ünnep

Magyarországon egy átlagos ember évente 500 kiló szemetet termel – a karácsonyi időszak különösen sokat nyom a latban. Körülbelül 50 ezer fát menthetünk meg évente, ha csomagolópapír helyett más megoldást választunk.

A Jófogás közvélemény-kutatásában a megkérdezettek 37 százaléka azt válaszolta, hogy fontos a csomagolás, mert mutatja, hogy törődtünk az ajándékkal, 34 százalékuk szerint pedig egyszerűen így szebben mutat. Az Nlc arra biztat, hogy idén apró döntésekkel tett zöldebbé és olcsóbbá az ünnepeket. 

  • Válts papírtáskára vagy dobozra! Ha te kapsz ilyenben meglepetést, add nyugodtan tovább, hogy minél többször hasznosuljon.
  • A gyerekeknek érdemes egy-egy díszes papírdobozt venned, és évről évre ebbe rejteni az ajándékokat. Ezzel nemcsak a környezetedet véded, de jó pár, csomagolással töltött percet is megtakaríthatsz.
  • Használd fel a csomagolópapírokat egy következő ajándékozáskor!
  • Dobd szelektív gyűjtőbe a csomagolást az ünnepek után!
  • Ha kendőt vagy éppen zero waste zsákokat ajándékozol, maga a meglepetés szolgálhat csomagolásként is:
Forrás: Pointful Things/youtube.com
Neked ajánljuk
Valóban környezetbarát választás az organikus hús? Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam