2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha így csomagolsz, nemcsak meghitt, de fenntartható is lesz az ünnep

Magyarországon egy átlagos ember évente 500 kiló szemetet termel – a karácsonyi időszak különösen sokat nyom a latban. Körülbelül 50 ezer fát menthetünk meg évente, ha csomagolópapír helyett más megoldást választunk.

A Jófogás közvélemény-kutatásában a megkérdezettek 37 százaléka azt válaszolta, hogy fontos a csomagolás, mert mutatja, hogy törődtünk az ajándékkal, 34 százalékuk szerint pedig egyszerűen így szebben mutat. Az Nlc arra biztat, hogy idén apró döntésekkel tett zöldebbé és olcsóbbá az ünnepeket. 

  • Válts papírtáskára vagy dobozra! Ha te kapsz ilyenben meglepetést, add nyugodtan tovább, hogy minél többször hasznosuljon.
  • A gyerekeknek érdemes egy-egy díszes papírdobozt venned, és évről évre ebbe rejteni az ajándékokat. Ezzel nemcsak a környezetedet véded, de jó pár, csomagolással töltött percet is megtakaríthatsz.
  • Használd fel a csomagolópapírokat egy következő ajándékozáskor!
  • Dobd szelektív gyűjtőbe a csomagolást az ünnepek után!
  • Ha kendőt vagy éppen zero waste zsákokat ajándékozol, maga a meglepetés szolgálhat csomagolásként is:
Forrás: Pointful Things/youtube.com
Neked ajánljuk
Ez a négy ökocímke biztosan nem átverés A jövőben pontszámok segítik a tudatos telefonvásárlókat A világ országai közül elsőként Izrael betiltja az állati szőrmék kereskedelmét, de sok a kivétel Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam