2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha így csomagolsz, nemcsak meghitt, de fenntartható is lesz az ünnep

Magyarországon egy átlagos ember évente 500 kiló szemetet termel – a karácsonyi időszak különösen sokat nyom a latban. Körülbelül 50 ezer fát menthetünk meg évente, ha csomagolópapír helyett más megoldást választunk.

A Jófogás közvélemény-kutatásában a megkérdezettek 37 százaléka azt válaszolta, hogy fontos a csomagolás, mert mutatja, hogy törődtünk az ajándékkal, 34 százalékuk szerint pedig egyszerűen így szebben mutat. Az Nlc arra biztat, hogy idén apró döntésekkel tett zöldebbé és olcsóbbá az ünnepeket. 

  • Válts papírtáskára vagy dobozra! Ha te kapsz ilyenben meglepetést, add nyugodtan tovább, hogy minél többször hasznosuljon.
  • A gyerekeknek érdemes egy-egy díszes papírdobozt venned, és évről évre ebbe rejteni az ajándékokat. Ezzel nemcsak a környezetedet véded, de jó pár, csomagolással töltött percet is megtakaríthatsz.
  • Használd fel a csomagolópapírokat egy következő ajándékozáskor!
  • Dobd szelektív gyűjtőbe a csomagolást az ünnepek után!
  • Ha kendőt vagy éppen zero waste zsákokat ajándékozol, maga a meglepetés szolgálhat csomagolásként is:
Forrás: Pointful Things/youtube.com
Neked ajánljuk
Lassan halad az energiahatékonysági címkék cseréje Mit takar, hogy egy póló biopamutból készült? A tudatos fogyasztóvá nevelés érdekében pályázhatnak az iskolák Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam