2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bólints rá te is a tudatos fogyasztásra!

Fenntartható életre, tudatosabb fogyasztásra buzdítják az embereket azok a hírességek, akik csatlakoztak a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá! című kezdeményezéséhez.

„A koronavírus-járvány rámutatott globalizált életünk fenntarthatatlanságára. A problémák okai közösek: túl sok erőforrást vettünk el a természettől, közösségeinket alárendeltük egy életidegen gazdaságnak, kényelmünkre és anyagi fogyasztásunkra koncentráltunk, önhitté váltunk” – olvasható az Életigenlő oldalán.

„Mi, magyarok kétszer annyi természeti erőforrást használunk fel évente, mint amennyi fenntarthatóan rendelkezésünkre állna. Ezen csak együtt tudunk változtatni, ha egyénként, aktív közösségek tagjaiként teszünk a természetért.”

A kampányhoz három kisfilm is tartozik, ezekben Pokorny Lia, Kollár-Klemencz László és Vecsei H. Miklós hívja fel a figyelmet arra, hogy fölöslegesen ne fogyasszunk és termeljünk, tegyünk apró lépéseket a mindennapokban a fenntartható fejlődés felé, és az anyagi javak helyett próbáljuk önmagunkban, másokban és a természetben is megtalálni a boldogságot.

Életigenlők – Bólints rá! – Kollár-Klemencz László Forrás: MTVSZ/youtube.com

Az aláírható petíciójukban többek között a gondolkodási és erkölcsi megújulás, valamint a lokalizáció fontosságára is felhívják a figyelmet. A továbbiakban Török Ferenc filmrendező kisfilmjeiben fel fog tűnni Berg Judit, Böjte Csaba, Hajós András, Havas Dóra, Kovács András Péter és Ónodi Eszter is, akik azt fogják majd elmondani, miért fontos számukra ez a petíció, gondolkodásunk és értékrendszerünk megújulása, és hogy ők maguk milyen vállalást tesznek mindezek érdekében.

További információk és kisfilmek: mtvsz.hu/eletigenlo

Neked ajánljuk
Lassan halad az energiahatékonysági címkék cseréje Mit takar, hogy egy póló biopamutból készült? A tudatos fogyasztóvá nevelés érdekében pályázhatnak az iskolák Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam