2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kihirdették a középiskolai környezetbarát termék verseny győztesét

Nagy sikerrel zárult az „Ökocímke – környezetbarát termék” középiskolás verseny, három különdíjat is kiosztottak a szervezők – közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint az agrártárca kezdeményezésére és támogatásával az őszi tanévkezdéskor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszéke a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. (HOI) szakmai és technikai támogatásával versenyt indított középiskolás diákokból álló csapatoknak „Ökocímke – környezetbarát termék” témakörben.

Az volt a cél, hogy a diákok megismerjék a környezetbarát termékeket és a környezettudatos szokásokat, valamint elsajátítsák a fenntarthatóság szemléletét.

A verseny online regisztrációval, valamint távmunkában kidolgozható és feltölthető versenyfeladatokkal indult, így annak lebonyolítását a koronavírus-járvány nem korlátozta. A kétfordulós próbatételre 75 iskolai csapat jelentkezett az ország minden részéről. A végső vetélkedésre decemberben került sor online platformon. Az első forduló összesített pontszámai alapján a legjobb 11 csapat került az online döntőbe.

A versenyen felkészült és elkötelezett csapatok színvonalas prezentációkat adtak elő.
Első helyen végzett a Szent László Általános Művelődési Központ csapata, második lett a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum küldöttsége, a dobogó harmadik fokára pedig a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium versenyzői állhattak fel. A Kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és a Győri SZC Baross Gábor Közgazdasági Technikum tanulói különdíjban részesültek.

Neked ajánljuk
Frappáns reklámmal buzdít környezettudatos cselekvésre az IKEA A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) A Giro d'Italia győztese kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam