2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így lehet az ünnep egyszerre meghitt és környezettudatos

Karácsony idején könnyű túlzásba esni, pedig a varázslat az egyszerű, a pénztárcánkat és a környezetet is kímélő megoldások mellett is megszülethet.

A Lakáskultúra összegyűjtötte, hogyan tehetjük az ünnepekhez kapcsolódó bevásárlásokat és tradíciókat környezettudatosabbá:

  • Tervezzünk előre! Egy kis tudatossággal koncentráltabbak lesznek a bevásárlásaink, nem veszünk többet és feleslegeset, csak azt, amire szükségünk van.
  • Törekedjünk arra, hogy hazai termelőktől, dizájnerektől, vállalkozóktól vásároljunk. Ezzel nem csak egyedi, különleges termékhez juthatunk, hanem támogathatjuk őket, és a szállítás elkerülésével a környezetet is.
  • Törekedjünk arra, hogy sem ajándékként, sem dekorációként ne vásároljuk olyan terméket, amelyből gyorsan szemét lesz. Napjainkban például egyre többen lepik meg egymást élményekkel.
  • Szintén környezettudatos ajándék lehet egy saját készítésű egyszerű kozmetikum vagy gasztronómiai finomság is, például sütemény, különleges chutney, fűszersó vagy fűszerkeverék. 
  • Válasszunk természetes, lebomló dekorációt! Klasszikus ünnepi dísz válhat néhány szárított narancsszeletből, almakarikából vagy más termésből, amelyeket izgalmas formájú ágakra, gallyakra aggathatunk.
  • Újonnan vásárolt csomagolópapír helyett nézzünk más alternatívák után!
  • A finomságokkal is legyünk óvatosak: ne halmozzuk feleslegesen az ételeket, hiszen így könnyen a szemetesben köthetnek ki!
Neked ajánljuk
Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Nagy-Britanniában már a Tescóból is lehet hulladékmentesen vásárolni A vállalatok többsége számára már magától értetődő, hogy a környezeti hatásairól is beszámol, de azért még van tere a fejlődésnek Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: lakaskultura.hu
Vissza
Hírfolyam