2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ajándékozz környezetvédelmet! – Karácsonyi kampánnyal keres támogatókat a JÖN Alapítvány

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány célja, hogy idén karácsonykor a tenni akaró emberek egy egyedi ajándék formájában lephessék meg a Földet, amivel a környezetünk új esélyt kaphat a tisztaságra.

Az utóbbi években a szervezet hatalmas utat járt be. Létrehozták a Hulladékvadász mozgalmat, amelynek köszönhetően minden ember tehet azért, hogy kicsivel tisztább legyen a környezetünk. Megalakult a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, amely azóta évszakos és időszakos kampányaival hazánk legaktívabb zöld szervezetévé vált.

2020 elejére a Hulladékvadász egy igazi interaktív bejelentő és szemétdomb-felszámoló rendszer lett, amelyen bárki nyomon követheti saját bejelentéseinek sorsát, és akár kezébe is veheti a szennyezett területek takarítását.

A rendszert folyamatosan fejlesztették, majd a nyár közepén átlépték az ország határait, és nemzetközi szereplővé váltak. Ősz elején elérhetővé tették hulladék-hőtérképüket, amelyen interaktív módon lehet nyomon követni a hulladékkal leginkább fertőzött helyszínek alakulását.

Végül az év zárásaként elindították a világon egyedülálló E-Hulladékvadász járőrszolgálatukat, amellyel a bejelentéseket fogják monitorozni, illetve bizonyos mennyiségű hulladékot is el tudnak takarítani.

A Hulladékvadász csapatának támogatásával nem csak adunk, jó értelemben „el is veszünk”: a szervezet ugyanis minden 1000 forint segítségével 10 kiló hulladék összegyűjtéséről gondoskodik.

Neked ajánljuk
Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot A Giro d'Italia győztese kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának A bio-szolár ház a természetes szellőzés, a napfény és a modern kényelem találkozása Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: jonalapitvany.hu
Vissza
Hírfolyam