2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudatosabban védik telefonjukat a hazai mobilozók

A rendszerint komoly értéket képviselő telefonok fizikai védelméről szinte kivétel nélkül mindenki igyekszik valamivel gondoskodni. Az eszköz élettartamának meghosszabbításával, a javítás vagy az újabb vásárlás megelőzésével pedig nem csak a pénztárcánknak, a környezetnek is kedvezünk.

A MediaMarkt és a Cellect közös, hazai mobiltelefon-kiegészítők piacát vizsgáló, nem reprezentatív felmérése alapján a magyarok fejenként átlagosan 5,4 mobiltelefon-tartozékkal rendelkeznek. Nem különösebben meglepő, hogy a legelterjedtebb mobiltelefonos kiegészítők itthon a tokok, a védőfóliák és a töltők – ismertette a Bitport

A megkérdezettek 97 százalékának van tok a mobilján, háromnegyedük pedig a kijelzőt is védi extra borítással.

A kutatás készítői szerint már a járvány előtti időkben is megfigyelhető tendencia volt, hogy a vásárlók egyre tudatosabban, környezetbarát szempontokat is mérlegelve emeltek le egy-egy terméket a polcról, de a járványnak köszönhetően a fogyasztói tudatosság még tovább erősödött. A válaszok alapján a mobiltelefon-tartozék választásakor a vásárlók döntését az ár (86%) és a praktikum (55%) mellett a környezetvédelem (33%) határozza meg leginkább.

Az online felmérés során a készítők tesztelték is a hazai felhasználók tudását a környezettudatosság témájában. Nem tekinthető rossz eredménynek, hogy minden második válaszadó helyesen tudta, hogy egy 100 százalékban komposztálható tok a környezetben 6-24 hónap alatt bomlik el, míg teljesen műanyagalapú társa 200 évnél is tovább terhelheti a környezetet. A vásárlók 70 százaléka egy hagyományos és egy környezetbarát tok esetén, azonos ár mellett a zöld tokot választaná, sőt, tízből három vásárló magasabb árat is hajlandó lenne fizetni a környezetbarát változatért.

Neked ajánljuk
Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Mérföldkő az akadálymentes közlekedésben: virtuális jeltolmácson dolgozik a Wiener Linien Két újabb világmárka mondott nemet az állati szőrmére Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára Téli ruhát gyűjtenek Szegeden
Tovább a forrásra: bitport.hu
Vissza
Hírfolyam