2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ragasztóból is létezik zöld választás

A Henkel újragondolta jól ismert Pritt ragasztóstiftjét. A továbbfejlesztett formula 97%-ban természetes összetevőkből áll (beleértve a vizet), míg a stift külső része akár 65%-ban posztindusztriális újrahasznosított műanyagokból készül.

A Pritt ragasztóstift 1969-es feltalálása óta a világon számtalan gyermek kreativitását támogatta és elképzelését váltotta valóra. Az elmúlt évtizedekben a Henkel folyamatosan fejlesztette ezen ikonikus termékének a minőségét és formuláját, mindig előre tekintően, a biztonság és fenntarthatóság elveit szem előtt tartva – idézi a vállalat közleményét a Márkamonitor.

A Pritt évek óta különleges pozíciót tölt be a piacon, köszönhetően biztonságos és erős formulájának, amely főként burgonyakeményítőből és cukorból áll, elérve a 90%-os arányt a természetes hozzávalók tekintetében.

2020-ban a Henkel termékfejlesztői csapata elhatározta, hogy még nagyobb célt tűz ki maga elé, és eléri a 97%-os arányt a természetes összetevők tekintetében anélkül, hogy a ragasztó veszítene erejéből. 

Az új ragasztóstift külső csomagolása teljes egészében újrahasznosított műanyagból készült – kivéve a kupakot és a forgó részt, amelyek a termékek funkcionalitásának és hatékonyságának biztosítására még mindig szűz műanyagból készülnek. Emellett a kiürült ragasztóstiftek csomagolása teljes egészében újrahasznosítható.

A Pritt ragasztóstift három különböző kiszerelésben, különböző színekben érhető el a piacon, oldószermentes, és a ruhából már 20 °C-on is kimosható.

Neked ajánljuk
Klímabarát sajttal rukkolt elő a Lidl Zöldebben gondolkodunk a járvány hatására Egy lagúna, ahol az embereknek és a tengerlakóknak is gyöngyéletük van Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: markamonitor.hu
Vissza
Hírfolyam