2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Cruelty Free minősítést kapott a Garnier

A L’Oreal-csoporthoz tartozó Garnier egyike a legnagyobb és legerősebb globális jelenléttel rendelkező márkáknak, amelyek a Leaping Bunny program keretében megkapták a Cruelty Free International minősítését.

A Cruelty Free International a legmagasabb standardot képviseli az állatkísérlet-mentesség területén. A Leaping Bunny azt az elvárást támasztja a márkák felé, hogy vessék igazságügyi szakértői vizsgálat alá teljes ellátási láncukat, beleértve az összes alapanyagot és minden egyes összetevőt annak bizonyítására, hogy a teljes folyamat állatkísérlet-mentes – ismerteti az Nlc.

A minősítést csak együtt kaphatja meg egy márka összes készterméke – egyes termékek külön-külön nem minősíthetők.

A Garnier esetében ez azt jelentette, hogy több mint ötszáz beszállítójuktól kellett beszerezniük a vonatkozó nyilatkozatot, amelyek háromezernél is több összetevővel látják el a márkát a világ minden részéről. A Garnier és a Cruelty Free International hónapokon át együtt dolgozott a dokumentumok összegyűjtésén, hogy a Garnier globális portfóliójában szereplő minden egyes terméken hivatalosan megjeleníthető legyen a Cruelty Free International ugró nyuszis logója, amely általánosan elismert kegyetlenségmentes védjegy.

Ez az aprólékosan szabályozott folyamat biztosítja, hogy a fogyasztók teljes bizalommal vásárolhatják a nyuszi logós termékeket, és biztosak lehetnek benne, hogy azok megfelelnek a Leaping Bunny szigorú feltételeinek. Nem ez az egyetlen jelentős bejelentés, amelyről a Garnier hírt adott az elmúlt időszakban. Még 2020-ban indította el Green Beauty kezdeményezést, mely a fenntarthatóság minden egyes elemét felöleli, egyúttal átalakítja az értéklánc minden szakaszát, jelentős mértékben csökkentve a márka környezetre gyakorolt hatását.

Neked ajánljuk
Hogyan lehetne az online vásárlás kevésbé szennyező? Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld A fenntartható étkezéssel nemcsak a kibocsátásunk csökkenne, de a megkötött szén-dioxid mennyisége is nőhetne Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam