2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Házhoz jön a piac

Ma már több helyről is lehet rendelni megbízható termékeket kistermelőktől.

A Szatyorbolt  bevásárlóközösség az elsők között lépett a fenntarthatóság útjára, a Blaha Lujza térhez közeli boltjukban szezonális kistermelői zöldségek és gyümölcsök, kézműves élelmiszerek, húsok, tejfélék, emellett a zöldháztartásokban szükséges ökológiai tisztítószerek, eszközök is elérhetők. A termékeket online is meg lehet vásárolni, mindegyik alatt fel van tüntetve a gazdaság, ahonnan származik. 

A Falu Food online piactere falusi őstermelőket köt össze a belvárossal, ahol az egyes tételeknél pontos leírásokban, név és település szerint ismerhetjük meg annak termelőjét és gazdaságát. A Balaton-felvidéki mandulától kezdve a háztáji húsokon át az adalék- és tartósítószer-mentes tejtermékekig rengeteg finomság található a kínálatban. A házhoz szállítás Budapestre és vidékre is lehetséges.

A Farmfutár lelkes alapítói Solymáron nyitottak egy bevásárlóközösségi pontot is, és főleg Budapest környéki termelők áruit, vegyszermentesen termelt zöldséget, gyümölcsöt, háztáji húsokat, adalékmentes tejtermékeket közvetítenek a vásárlók felé. A farmokat, a gazdákat részletesen be is mutatják az oldalukon. Budapestre és az agglomerációba szállítanak.

Neked ajánljuk
Ez a négy ökocímke biztosan nem átverés Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá A Giro d'Italia győztese kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: foldjaro.hu
Vissza
Hírfolyam