2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Divatosan a környezetért” – szemléletformáló dizájnervásár kezdődött

A Fashion Revolution Hungary és a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület edukációs programjának támogatására létrejött dizájnervásáron lokális és fenntartható divatmárkák vesznek részt.

Az OMG Designer Store közreműködésével indult kezdeményezés lehetőséget ad a vásárlók számára arra, hogy segítsék a fiatalok tudatosságra nevelését célzó, a divatipar rendszerét a 13–18 éves korosztálynak bemutató program megvalósulását.

Az egy hónapig tartó, egyedi tervezői ruhadarabokat, kiegészítőket kínáló vásár szervezői a hazai divatmárkák népszerűsítését is fontosnak tartják – hiszen a brandeknek a Covid–19-világjárvány alatt nagyobb szükségük van a támogatásra, mint eddig bármikor.

A különleges dizájnervásár a Fashion Revolution Week végén zárul le – ez az esemény minden évben az április 24-ét körülvevő héten zajlik, amely a 2013-as Rana Plaza összeomlásának évfordulója. A Fashion Revolution globális mozgalmának elkötelezett önkéntesei szerint radikális váltásra van szükség a kapcsolatainkban: az egymással, a ruháinkkal, az ellátási láncon belüli, illetve a természettel fennálló kapcsolatainkban. Az ebben a szellemben megvalósuló dizájnervásáron túl további érdekes és tanulságos tartalmak, online programok is várhatók a Fashion Revolution Week előtt és közben, érdemes követni a mozgalom tevékenységét Facebookon és Instagramon is!

A vásár révén támogatott közösségi edukációs program tananyagai és a kiegészítő interaktív tartalmak szerkesztésében középiskolai pedagógusok és oktatási intézmények is részt vesznek. A projekt létrejöttét közvetlen adományozással is lehet segíteni az Adjuk össze! felületén.

Neked ajánljuk
Az arckrémek után a zöldként hirdetett hajápolókat veszi górcső alá a hatóság Súlyos egészségügyi kockázatokkal hozták összefüggésbe a ftalátokat A fenntarthatóság jegyében visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam