2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Létezik környezetbarát szemeteszacskó?

Létezik fenntartható alternatívájuk azoknak a műanyag zsákoknak, amikbe a konyhában, a szobában gyűjtjük a hulladékot, aztán azzal együtt dobjuk ki a kukába? A kérdésnek olvasói felvetésre a Veol járt utána.

Minden hulladék keletkezését a legjobb megelőzni, az újabb és újabb műanyagok használatát elkerülni. Saját tapasztalatom szerint se kell műanyag zacskót tenni azokba a szemetesedényekbe, amikben otthon a papírt, a műanyagot gyűjtjük – mondta el a téma kapcsán Zelenák Adrián, a veszprémi Zöldbolt tulajdonosa.

Különösen azoknak, akiknek a kertjében saját komposztálójuk van, az ételmaradéknak fenntartott edényekben sem muszáj használniuk.

„Aki úgy véli, így nehezebben tartható tisztán a szemetesedénye, az kibélelheti újságpapírral, ahogy a szüleink tették. Ez jó megoldás”

– mondta el Zelenák Adrián. Aki mégis ragaszkodik az otthoni szemeteszacskóhoz, azoknak azt a fajtát ajánlja, amely újrahasznosított műanyagból készült.

„Létezik olyan is, amire azt írják, hogy lebomló műanyagból van az anyaga, de ezek közt csak nagyon kevés az olyan, ami házi komposztálóban lebomlik. A többségük csak magas hőfokon, ipari méretű komposztálás során” – magyarázta el a szakember. Ilyen úgynevezett biozsákokat az önkormányzatok szoktak kiosztani, amikor a zöldhulladékot összegyűjtik a háztartásokból. Ilyenkor van is ennek jelentősége, mert a levelekkel, az ágakkal együtt a zsák is központi telepekre kerül.

Neked ajánljuk
Súlyos egészségügyi kockázatokkal hozták összefüggésbe a ftalátokat Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió A fenntarthatóság jegyében visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam