2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Használt cipőket kezd árulni a Nike

A sportszergyártó célja a környezetvédelem és a szemét mennyiségének csökkentése.

Fenntarthatósági megfontolásokból a vásárlói által visszacserélt cipők árusításába kezdi a Nike. Az alig használt vagy kis gyártási hibás lábbelik fertőtlenítés-javítás-tisztítás után ismét az eladótérbe kerülnek, persze olcsóbban, mint vadiúj társaik – írta meg a CNN alapján a Nuus.

Egyelőre nyolc, egyesült államokbeli boltban zajlik az akció.

Április végére már tizenöt üzletben lesznek elérhetők a használt cipők, év végére pedig még sokkal több boltban.

A Nike csak a hatvan napon belül visszahozott cipőket adja el újra, persze csak ha megfelelő állapotban vannak. Központi árazás helyett minden cipőnek külön árcédulája lesz, az állapotának megfelelően. Egyelőre a felnőtt cipőket próbálják meg újra eladni, a gyerekcipők nyártól következnek. Sok visszahozott cipőt pedig rászorulóknak ajándékoznak majd.

Neked ajánljuk
Már a kozmetikumok kiválasztásában is segít a hiteles ökocímke Az amerikai kozmetikumok tocsognak a problémás, „örök életű” vegyületekben – készül az uniós szabályozás Lassan halad az energiahatékonysági címkék cseréje Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: nuus.hu
Vissza
Hírfolyam