2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szigorúbb szabályozás vethet véget a divatcégek őrületének

Az elmúlt tizenöt évben egy átlag európainak kétszer akkora lett a ruhatára – miközben egyetlen farmernadrág előállításához hétezer liter vízre van szükség. Mindeközben a nagy divatcégek presztízsveszteségként élnék meg, ha nem elégetnék, hanem jótékony célokra ajánlanák fel ruháikat.

Rövidesen törvény tiltja majd Franciaországban, hogy a divatcégek megsemmisítsék készleteiket. A vállalatok mostani, nemcsak pazarló, de az égetéssel a légkörre nézve is káros gyakorlatának hátterében az áll, hogy „pretízsveszteségnek gondolják, ha esetleg újra értékesítik, vagy elajándékozzák a termékeiket” – mutatott rá Bata-Jakab Zsófia a Jó reggelt, Magyarország! műsorában.

2025-ig minden uniós országnak ki kell dolgoznia egy stratégiát arra, hogy a textília ne kerülhessen az általános hulladék közé – mondta a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, kiemelve, hogy

a fast fashion termékeket vásárlók maximum egy évig tartják meg ruhaneműiket.

„Az ügynökségünk arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy hosszú távra válasszanak ruhát a vevők. Emellett az is nagyon fontos, hogy milyen körülmények között készülnek a textíliák” – mondta el munkájukkal kapcsolatban Bata-Jakab Zsófia.

A magyar iparnak is jó hírt jelenthet, hogy az ázsiai gyártás helyett egyre több cég hozza Európába a gyártást, ezzel is rövidítve az ellátási láncot – fogalmazott a szakember, aki szerint a francia kormány tiltása a ruhaneműk elégetésével kapcsolatban az egész világra is kiterjedhet.

Neked ajánljuk
Üzenj te is a kedvenc éttermednek! A magyar fogyasztók is szívesen áldoznak a környezet megóvására Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válnak a TerraCycle világhírű körforgásos megoldásai Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam