2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább folyik az utántöltő automata tesztelése a dm-ben

A vásárlók igényeire reagálva a drogérialánc tavaly novemberben, Budaörsön kezdte meg az utántöltő állomás tesztelését. A pozitív fogadtatás és a visszajelzések feldolgozása után az állomás továbbfejlesztett változatának tesztelése Veresegyházán folytatódik. 

A fogyasztói megkeresések nyomán a veresegyházi üzletben a már megismert háztartási vegyi árut kínáló utántöltő állomás mellett egy másik berendezést is tesztüzembe helyeztek, amiből öko folyékony szappant, női tusfürdőt és 2in1 férfitusfürdőt és sampont csapolhatnak, akik szeretnék kipróbálni a csomagolásmentes vásárlás ezen formáját – derül ki a dm közleményéből.

A töltőállomásokkal kapcsolatos nemzetközi tapasztalatszerzést követően és a vásárlók érdeklődésére reagálva Magyarországon is projektcsoport alakult a bevezetés lehetőségeinek vizsgálatára –  mondta el az előzményekről Kanyó Roland, a vállalat marketing- és PR-menedzsere.

A csoport elsősorban a csomagolásmentes termékek árusításának törvényi és hatósági előírásait és lehetőségeit térképezte fel, hazánkban ugyanis ezek sok esetben eltérőek a szomszédos országok gyakorlatától.

Az állomás bevezetésénél fontos szempont volt a biztonság. Ezért a törvényi előírásoknak megfelelően egy olyan zárt rendszerű gép került be a dm üzletbe, aminek használata során a vásárló már csak zárt csomagolásban találkozhat a termékkel. A gép hazai fejlesztés, a termék pedig magyar márka, így már maga a beszerzés és a karbantartás is kisebb ökológiai lábnyommal jár. 

Az utántöltő automatába kizárólag az utántöltésre alkalmas RE-palackot lehet használni, amelyet az első töltéskor lehet megvásárolni Fotó: dm.hu

Kanyó Roland aláhúzta: „nem fenntartható egy olyan megoldás, aminek a kihasználtsága alacsony. Ezért most tesztjelleggel vezetjük be a csomagolásmentes értékesítést egyelőre egy üzletben. A vásárlói visszajelzések és a tényleges kihasználtság függvényében tervezzük meg a bővítés további lehetőségeit és ütemét.”

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: dm.hu
Vissza
Hírfolyam