2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klíma- és környezetsemleges termékekeket fejlesztett a dm

A Pro Climate termékcsalád kifejlesztését a Berlini Műszaki Egyetem életciklus-elemzése tette lehetővé, amely során kiértékelték a termékeket, a környezetre gyakorolt hatásokat pedig minimalizálták.

A vállalat promóciós anyaga szerint a termékeket számos, a fenntarthatóságra tudatosan figyelő fogyasztó számára meghatározó szempontot figyelembe véve tervezték meg. Öt lehetséges környezeti hatást igyekeztek minimalizálni:

a szén-dioxid-kibocsátás mellett az eutrofizációt (vízi élővilág terhelése), a talajok savasodását, a nyári szmogot és az ózonréteg elvékonyodását is.

A vállalat a fejlesztés során a Berlini Műszaki Egyetem tudományos támogatásával a termékek életszakaszait kiértékelte, majd ez alapján optimalizálta az előállítást, hogy a folyamat környezeti hatásait csökkentsék.

A termékek kikerülhetetlen környezetei hatásait a vállalat németországi helyszíneken erdősítéssel és természet-helyreállító projektek finanszírozásával kompenzálja. A HeimatERBE szervezettel együttműködve volt ipari és bányaterületeket adnak vissza a természetnek.

Áprilistól a dm márkás termékek almárkájaként összesen 14 termék érkezik a drogéria polcaira, a Pro Climate termékcsalád a legfontosabb drogériatermékek körét fedi le. A WC-papír, a sampon és a tusfürdő mellett a mosó- és tisztítószer, illetve a test- és arcápolás területén is kínálnak környezetsemleges termékeket.

Neked ajánljuk
A faültetésről ismert böngésző már a fenntartható vásárlást is segíti Papír, pamut vagy műanyag? Milyen bevásárlótáskát válassz? – Videó Újabb termékeknél vált újrahasznosítható csomagolásra a Tesco Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: bien.hu
Vissza
Hírfolyam