2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Üzenj te is a kedvenc éttermednek!

A Nemzetközi Klímaváltozási Akciónap alkalmából, ami szombaton lesz, a Felelős Gasztrohős mindenkit arra biztat, hogy a műanyagszennyezés megállítása érdekében vigyük hírét biztonságos és környezetbarát elviteles ételszállítási megoldásuknak.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének számításai szerint csak Budapesten évente több mint 13 millió darab egyszer használatos műanyag ételtároló fogy. Ha ezeket a szemétre került dobozokat egymás mellé raknánk, a sor Budapesttől Lisszabonig érne.

Az egyszer használatos elviteles dobozok kiváltására dolgozta ki a Felelős Gasztrohős csapata a  RAKUN Dobozközösséget. „Tapasztaltuk, hogy mind a vendéglátóhelyek, mind a vendégek keresik a jól működő, költséghatékony, környezetbarát alternatívát az elviteles dobozok kiváltására” – mondta el Szabó Eszter, a RAKUN Kft. kommunikációs munkatársa.

„A RAKUN Dobozközösség ezeket az igényeket elégíti ki egy olyan körkörös rendszerrel, amely egyszerűen használható mindkét fél számára, és biztonságos megoldást nyújt a vírus alatt is.”

Az újrahasználati rendszerrel az indulása óta egy 9 emeletes háznyi egyutas műanyag dobozt spóroltak meg a dobozközösség tagjai. A RAKUN Dobozközösség csapata a  Nemzetközi Klímaváltozási Akciónap hetében arra buzdítja a lakosságot, hogy tegyen egy környezettudatos lépést a bolygóért, például azzal, hogy csatlakozik a többször használható dobozrendszerhez, vagy felhívja erre a környezetbarát csomagolási lehetőségre egy vendéglátóhely figyelmét.

„Szeretnénk, ha minél több étterem értesülne róla: a vendégeik számára fontos a környezetvédelem!” Arra biztatjuk a közösségi média felhasználóit, hogy indítsunk együtt egy kommentcunamit, hogy minél többekhez elérjen a kezdeményezésünk üzenete. Ha tehát szeretnénk megváltani a világot egy kommenttel, gondoljunk a RAKUN Dobozközösségre, és üzenjünk a kedvenc vendéglátóhelyünknek: „ha RAKUN Dobozközösség-elfogadóhely lesztek, én is többet járok majd ide! @rakuncommunity”– tette hozzá Szabó Eszter.

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: turizmusonline.hu
Vissza
Hírfolyam