2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímabarát sajttal rukkolt elő a Lidl

A brit boltokban hamarosan debütáló termék karbonsemleges, az előállítása során 22,5 kilogramm szén-dioxidot tudnak megspórolni évente.

A Lidl és a brit Wyke Farms tejipari beszállító közreműködésével 2021 végére elkészülhet az első brit élelmiszerboltláncokban kapható, karbonsemleges cheddar sajt. A hűtött sajt jelenleg a második legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó a kereskedelmi cég ellátási láncában, a dobogó első fokán a friss hús áll – számolt be róla a The Grocer élelmiszeripari szaklap alapján a Napi.hu.

A tejipari vállalat 25 éve a Lidl beszállítója, és már eddig is számos fenntarthatósági lépést tett, többek között csökkentette a műanyag mennyiségét, illetve az újrafelhasználhatóság érdekében is együtt dolgoznak a vállalattal.

Most közösen azon dolgoznak, hogy mind a gazdálkodás, mind pedig az üzleti modell fenntarthatóbb legyen, illetve elősegítik az úgynevezett karbonkredit vásárlását is, ez teszi ugyanis lehetővé, hogy a vállalat bizonyos mennyiségű szén-dioxidot bocsásson ki.

A folyamat során többek között csökkentették a műtrágyahasználatot, és olyan takarmányokat használtak, amelyeket nem kellett messziről szállítani. A Lidl szerint a különleges sajttal évente 22,5 millió kilogramm szén-dioxid-kibocsátást tudnak megspórolni.

Fotó: lidl.co.uk

Amali Bunter, az egyesült királyságbeli Lidl felelős beszerzésért és etikus kereskedelemért felelős vezetője szerint a vállalat a fenntartható megoldások bevezetésével készíti fel a brit gazdálkodást a jövőre. A karbonsemleges termék előállításához szükséges rendszer kifejlesztése komoly beruházást jelentett, de ez segítheti a beszállítói gyakorlatokat a jövőben is.

Neked ajánljuk
A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu A klímatudatosságra ösztönző étlap működőképes ötlet Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam