2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jövőben pontszámok segítik a tudatos telefonvásárlókat

Több európai mobilszolgáltató a jövőben ökopontszámmal látja majd el az árusított okostelefonokat.

A Telefónica, a Deutsche Telekom, az Orange, a Telia és a Vodafone százas skálán megjelenített értékekkel próbálják majd kifejezni, hogy a gyártásuktól az újrahasznosításra való leadásukig mekkora a készülékek ökológiai lábnyoma, ezzel segítve a tudatos ügyfeleket a választásban, és egyben ösztönözve a gyártókat a nagyobb fokú környezettudatosságra – számolt be az Origo.

A végső pontszám ötféle alpontszám alapján kerül kiszámításra: ezek a tartósság, a javíthatóság, az újrahasznosíthatóság, a klímahatékonyság, továbbá az erőforrás-hatékonyság.

Az Eco Rating programban a Bullitt Group (a CAT és a strapabíró Motorolák gyártója), a Doro, a HMD Global (Nokia), a Huawei, a MobiWire, a Motorola/Lenovo, a OnePlus, az Oppo, a Samsung, a TCL/Alcatel, a Xiaomi és a ZTE vesz részt. Az Apple az egyetlen olyan fontos gyártó, amely a szolgáltatók kérését megtagadva nem volt hajlandó megengedni az okostelefonjainak pontozását.

A címkék várhatóan június során válnak elérhetővé a mobilszolgáltatók eladási pontjain az általuk lefedett huszonnégy európai országban.

Neked ajánljuk
Ezért sem érdemes bedőlni a fast fashion olcsó csábításának Ez a négy ökocímke biztosan nem átverés A világ országai közül elsőként Izrael betiltja az állati szőrmék kereskedelmét, de sok a kivétel Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron Újabb melegrekord dőlt meg, ezúttal Moszkvában és Szentpéterváron
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam