2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen sminket válassz, ha a természet épségére és szépségére is odafigyelnél?

A fürdőszobád számtalan elkerülhető hulladék és az élővilágot, de akár az egészségedet is károsító vegyszer forrása lehet. Ha a többször használatos higiéniai termékek, szappanok és bambusz fogkefék világában már otthonosan mozogsz, a sminkjeidre is érdemes lehet vetned egy kritikus pillantást.

Természetesen a még használható darabokat a pazarlás elkerülésére semmiképp se száműzd a kukába. Kiürülésük után azonban érdemes új szempontokkal felszerelkezve nekiindulni a bevásárlásnak.

Az ásványi olajok, kémiai fényvédők, zsírkő (talkum), mesterséges csillámporok, szilikonok, polietilén, glikol, mesterséges színezékek mind az emberre, mind a környezetre káros hatásúak lehetnek, ezért az ezeket tartalmazó termékeket érdemes elkerülni.

A természetes alapanyagok keresése mellett az állatkísérlet-mentes kozmetikumokat  (ebben az alábbi jelzések segíthetnek) gyártó, illetve a fenntartható alapanyagokat és eljárásokat alkalmazó vállalatok támogatásával is csökkentheted sminkkészleted ökológiai lábnyomát. Az ehhez mankót adó címkékről az alábbi oldalon tájékozódhatsz.

A csomagolások terén is hozhatsz környezettudatos döntéseket: választhatod például a Lush meztelen kozmetikumait, vagy az újratölthető tárolókban beszerezheted a hazai gyártók helyi alapanyagokból készülő termékeit.

A sminkek összetevőivel kapcsolatos tudásodat a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjével is bővítheted.

Neked ajánljuk
Hat év alatt százszorosára nőtt a méltányos kereskedelem részaránya Magyarországon Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: evamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam