2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezettudatos fürdőruhával rukkolt elő a Sloggi

A márka új, Shore névre keresztelt kollekcióját úgy alkották meg, hogy a kényelem mellett a fenntarthatóság is kiemelkedő szerepet kapjon.

A Shore-kollekció darabjai úgynevezett REPREVE® és PRUECO anyagból készültek, melyek palackok és poliamid újrahasznosításával előállított alapanyagok.

Ez a márka első fenntartható kollekciója, a készítés során csak olyan anyagokkal dolgoztak, amelyek csökkentik az óceánokba jutó műanyag mennyiségét, és a Global Recycled Standard előírásainak is megfelelnek.

A minták és a színek egyébként digitális nyomtatással készültek, ami lényegesen kevesebb víz- és energiafelhasználással jár, és kémiai hulladékból is kevesebbet termel.

Fotó: Sloggi/facebook.com

A kollekció szériáit veszélyeztetett élőhelyekről nevezték el, úgymint Vanuatu Islands, Koh Ta Chai, Kosrae, Mili Atoll, Kiritimati, Yap Islands, Chukk and Cocos Islands, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, ami terveik szerint az elkövetkezendő kollekciók előállításánál is főszerepet fog kapni.

Neked ajánljuk
A fenntartható étkezéssel nemcsak a kibocsátásunk csökkenne, de a megkötött szén-dioxid mennyisége is nőhetne A faültetésről ismert böngésző már a fenntartható vásárlást is segíti Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam