2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Autómentes boltot nyit az IKEA Bécsben

Az üzletnek nem lesz parkolója, hogy a vásárlók biztosan ne autóval érkezzenek – a kisebb árukat vásárlás után gyalogosan, biciklivel vagy a közösségi közlekedést használva is hazavihetik, a nagyobb, lapra szerelt darabok pedig házhoz szállítással érkeznek majd meg új otthonukba.

A svéd cég a világon elsőként Bécs belvárosában nyit autómentes boltot 2021 augusztus 26-án, a Westbahnhof mellett, IKEA Wien Westbahnhof néven.

Az új boltot az automatizálás, a digitalizáció és a fenntarthatóság szellemében tervezték.

Az új bécsi IKEA augusztus 26-tól várja a közösségi közlekedéssel, kerékpárral vagy gyalog érkezőket Fotó: IKEA Pressroom

A boltban a vevők az okostelefonjuk és az IKEA-applikáció segítségével szkennelhetik majd be a kívánt árukat, ezután az alagsori automatizált raktárból az azonnal elvihető termékeket kézhez kapják, a nagyobbakat pedig házhoz, vagy egy külső átvételi pontra szállítja az IKEA.

A cég 320 embert foglalkoztat majd az új áruházban, tehát a tévhitekkel ellentétben nem a dolgozói létszámot csökkentik 

– hangsúlyozza Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleménye.

Megérkeztek a fák az IKEA Wien Westbahnhof épületére Forrás: IKEAAustria/YouTube.com

Az új IKEA mellett csak kerékpáros parkoló kap majd helyet, autóval nem lehet megállni. 160 óriáscserépbe ültetett fa szolgálja az épület homlokzatainak és a tetőnek az árnyékolását, utóbbira napelemek is kerülnek. A gasztronómiai kínálatban nagyobb szerephez jutnak majd a vegetáriánus ételek.

Az IKEA a biztonságos vásárlás érdekében az első időszakban online foglalható jegyhez (Click & Meet) köti a látogatást, hogy így szabályozza a létszámot a bejáratnál.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam