2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy-Britanniában már a Tescóból is lehet hulladékmentesen vásárolni

Az egyéves online kísérleti programot követően az élelmiszeripari óriáscég 10 kelet-angliai áruházba költözteti a kizárólag online, hulladékmentes vásárlási szolgáltatásait.

A vásárlók mostantól a kólától a mosogatószerig minden mindennapi terméket fenntartható, újrafelhasználható csomagolásban vásárolhatnak, amely tisztítható, újratölthető és újra és újra felhasználható – írta meg az Independent nyomán a Greendex.

Az újratölthető termékek a Loop nevű kezdeményezés részét képezik, amely a TerraCycle hulladékgazdálkodási vállalatból vált ki, és „hulladékmentes vásárlási platformként” tartja magát számon.

A vásárlóknak 20 pennytől 5 fontig terjedő betétdíjat kell fizetniük az újrahasználható csomagolásért, amelyet egy alkalmazáson keresztül visszatérítenek, amikor az üres terméket az üzletben található „újrahasználati visszavételi állomáson” keresztül visszaadják.

A Loop ezután szortírozza és szakszerűen megtisztítja a csomagolást, biztosítva, hogy minden megfeleljen az egészségügyi és biztonsági előírásoknak, mielőtt visszaküldi a gyártónak, ahol legalább tízszer újratölthető.

A vállalatok szerint ha a 10 üzletben a vásárlók az újrahasznosítható kólás, mosogatószeres és ketchupos palackokról a Loop újratölthető palackjaira térnének át, a csomagolásokat évente több mint 2,5 millió alkalommal használnák fel és hasznosítanák újra.

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható Így tisztálkodhatsz fenntarthatóbban Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam